Tahtotilana

Savon paras työpaikka

Teksti: Tarja Anunti Kuvat: Mellano Oy
Viime vuoden aikana Mellano Oy:ssa tehdyllä valtavalla organisaatiouudistuksella on selkeä tavoite. Mylläyksen myötä työntekijät ovat saaneet lisää vapauksia ja yrityksen toiminta on lähtenyt nousukiitoon.

"Lähdimme ajattelemaan koko organisaatiomalliamme uusiksi. Kun toimintaympäristö on jatkuvassa muutoksessa, pitää myös yrityksen pystyä uusiutumaan, sanoo Mellano Oy:n toimitusjohtaja Janne Lehtonen
Yritys tekee kalusteita b2b-sektorille jälleenmyyntiin ja on Suomen johtava kiintokalusteiden omamerkkivalmistaja ja suurin MDF-ovien valmistaja. Yrityksen taustalla on perheyritys, PRT-Forests Oy, joka on kehittyvä puutuoteteollisuuden toimija ja yksi alan suurimmista pohjoismaisista yrityksistä.
Lehtosen mukaan tiedonkulun läpinäkyvyys on ehdottoman tärkeä arvo toiminnassa.   Yrityksen uudistunut organisaatiorakenne on matriisi. Se on eräänlainen vastaisku perinteiselle ylhäältä johdetulle linjaorganisaatiolle, jossa ylempi komentaa ja alempi tekee. Matriisissa jaettu vastuu mahdollistaa ketterän toiminnan ja luovuuden.  
 - Työntekijöillä pitää olla valta ja vastuu omasta työstään, korostaa Lehtonen.

ERI  OSASTOJEN  toiminta perustuu tiimirakenteeseen ja pääprosesseja on kolme.  
 - Johtaja pyrkii huolehtimaan työntekijöiden tekemisen edellytysten jatkuvasta kehittymisestä. Työntekijöiden velvollisuutena on nostaa esiin työn tekoon liittyvät ongelmat ja johdon velvollisuutena on poistaa ne.

 
HENKILÖSTÖÄ  KUUNNELLAAN  säännöllisissä yhteistyökokouksissa. Tuotantopalkkio määrittyy yhteisen onnistumisen mukaan ja parhaimmillaan se voi tarkoittaa jopa 15%:n lisäystä normaalipalkan päälle. 
Yritys panostaa myös henkilöstön virkistäytymiseen. Yhdessä sovitun virkistysrahan käytöstä päättää henkilöstö itse. Työnantaja kannustaa henkilöstöä työssä oppimiseen ja työnkiertoon.
 - Henkilöstön tyytyväisyyttä aletaan mitata syksyn aikana päivittäin. Kun pidämme huolta henkilöstöstämme, he pitävät huolta asiakkaistamme. Tämä taas näkyy tuloksessa positiivisesti, korostaa Lehtonen. 
Syksyllä 2016 yritys palkkaa lisää tuotannon työntekijöitä. 
 - Tarjolla on mukava työpaikka. Meillä henkilöstö saa kehittää ja johtaa omaa työtään.

NMT-kumppani: MELLANO OY

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva