Yrittäjien oma järjestö

Yrittäjien

oma järjestö

Teksti ja kuva: Tarja Anunti
Kuopion Yrittäjät on paikallisyhdistys, jonka tavoitteena on luoda Kuopioon Suomen parhaat yrittämisen edellytykset.

Kukapa sitä yrittäjää paremmin ymmärtää kuin toinen yrittäjä! Usein melko samanlaiset murheet ja ilon aiheet jaetaan yrittäjien tapaamisissa, sanoo Kuopion Yrittäjien puheenjohtaja Jouni Ortju

Verkostoituminen on yrittäjäjärjestön kulmakivi. Yrittäjien välistä yhteistyötä ja vuorovaikutusta edistetään monipuolisella tapahtumatoiminnalla, johon kuuluu virallisia ja epävirallisia tapaamisia, koulutuksia, vierailukäyntejä ja tietenkin myös vapaa-ajan toimintaa. 

Koulutus- ja virkistystoiminnan ohella yhteiskuntavaikuttaminen on keskeisellä sijalla yhdistyksen toiminnassa. Yrittäjien asioihin vaikutetaan olemalla aktiivisesti yhteydessä sidosryhmiin, jotka vaikuttavat yrittäjien toimintaympäristöön.

- Kuopiossa on hyvät tulevaisuuden näkymät. Meillä on monipuolinen elinkeino- ja asukasrakenne, hyvät oppilaitokset ja suuri määrä opiskelijoita.

ORTJU NÄKEE tärkeänä asiana tulevaisuudessa entistä vahvemman yhteistyön yrittäjiä palvelevien toimijoiden, kuten Kauppakamarin, Uusyrityskeskuksen, kaupungin, oppilaitosten ja yrittäjäjärjestöjen kesken. 

- Tapaamme säännöllisesti Kuopion kaupungin johtoa ja keskustelemme erilaisista kehittämisasioista hyvässä hengessä. Meillä kaikilla on yhteinen tavoite - luoda Kuopioon Suomen parhaat yrittämisen edellytykset.

- Yrittäjyyden edellytysten edistäminen on tiimityötä, johon tarvitaan yrittäjiä itseään, meitä järjestötoimijoita, kunnallisia toimijoita ja hyvää toimintaympäristöä, pohtii Ortju. 

Yrittäjäjärjestö on yhden luukun periaatteen kannalla. Samalla byrokratian portaita pyritään madaltamaan, rahoituksen saatavuutta parantamaan ja työvoimaosaamista tukemaan.

- Yrittäjyyden kukoistus vaatii myös ajattelun ja asenteiden muuttamista siten, että yrittäjyyteen kannustetaan entistä enemmän ja se mahdollistetaan, eikä aseteta yrittäjyydelle ja kehittymiselle esteitä.

 

Yrittäjyyden edistäminen on tiimityötä

Fakta:

KUOPION YRITTÄJÄT ON Suomen Yrittäjien paikallisjärjestö, joka on perustettu vuonna 1980.  Toiminnasta vastaa kahdeksanhenkinen hallitus sekä puheenjohtaja ja toiminnanjohtaja. Järjestöllä on 1500 jäsentä. Järjestöllä on vuosittain lukuisia tapahtumia ja verkostoitumistilaisuuksia. Lisäksi järjestö tarjoaa jäsenilleen neuvontapalveluja, kuten lakiasioiden neuvontaa. 
Suomalaisen Yrittäjän päivän tilaisuudessa palkitaan Kuopion Vuoden Yrittäjä. Ohjelmassa on seminaaria varten tehdyn kyselyn tulosten esittely, jonka pohjalta keskustellaan aiheesta: ”Kuopioon Suomen parhaat yrittämisen olosuhteet - miten saamme tämän aikaan”.
HUOM! Kuopion Yrittäjät muuttaa 1.10.2016 Kauppakeskus Aapelin tiloihin, Kauppakatu 28B (3. krs., käynti Aapelin Lyseon puolelta Kauppakadulta, oma sisäänkäynti) Samoissa tiloissa palvelevat myös Savon Yrittäjät ry ja Kuopion Uusyrityskeskus.
 
KUOPION YRITTÄJÄT RY
Asemakatu 22-24, 4. krs
70100 Kuopio
p. 044 568 0509
www.yrittajat.fi

 

Kuopion Yrittäjät
Yrittäjien järjestö
Yrittäjien hallitus

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva