Yrittäjävalmennus toi varmuutta

Yrittäjävalmennus
toi varmuutta

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuva Digimag/Mirka Happonen
Jenny Juntunen sai yrittäjyystaitopajasta rohkeutta ottaa uusia askeleita itsensä työllistämisessä.

Ihmiset etsivät entistä avarammin keinoja itsensä työllistämiseen. Muun muassa kevytyrittäjyys on madaltanut kynnystä myydä omaa osaamistaan yrittäjämäisesti laskutuspalvelun kautta. Yrittäjyyden ensiaskelien avuksi ja idean kirkastamisen tueksi on kaivattu myös henkilökohtaisempaa apua.

Kuopion kaupungin työllisyyspalvelun hallinnoima Taitopajat 2020 -kehityshanke (ESR) on vastannut kysyntään järjestämällä yrittäjyystaitopajan yhdessä Business Savon kouluttajien kanssa. Taitopajan tavoitteena on valaista yrittäjyyden ja itsensä työllistämisen eri mahdollisuuksia, sparrata kehittämistyössä sekä tarjota verkostoja. 

– Pienryhmävalmennuksessa annamme valmiudet sekä autamme muodostamaan realistisen kuvan palvelun tai tuotteen kysynnästä ynnä muista käytännön asioista. Valmennukseen sisältyy myös henkilökohtaista sparrausta, luettelee hankekoordinaattori Hely Korventausta. Hän iloitsee, että yrittäjyystaitopajan pariin on päätynyt ihmisiä erilaisista taustoista.

YKSI ENSIMMÄISISTÄ yrittäjyystaitopajan osallistujista on 21-vuotias Jenny Juntunen.

– Minä en koskaan halunnut yrittäjäksi. Ei käynyt mielessäkään. Sitten vietin välivuotta, jonka aikana innostuin isosti valokuvauksesta. Jos valokuvaajana haluaa tehdä uraa ja rakentaa omaa brändiä, oma yritys tuntui ainoalta järkevältä vaihtoehdolta minulle, Juntunen taustoittaa.

Nyt Juntunen on tehnyt valokuvausta ja pienimuotoista graafista suunnittelua kevytyrittäjänä. Yrittäjyyden parhaiksi puoliksi Juntunen mainitsee töiden luovan vapauden pitämisen itsellä sekä päätösvallan siitä, miten työpäivät rakentuvat. 

– Työpajan kautta sain tekemiseen varmuutta. Olen luova taitelijasielu, joten byrokratia ja kaikki tekniset asiat yritystoiminnan taustalla olivat hankalia. Puolen vuoden valmennus pisti ajattelemaan, mitä yritystoiminnalta haluaa, ja minulle annettiin aikaa miettiä itse ratkaisua, kertoo Juntunen. Valmennuksen myötä toiminnan suunnitelmallisuus on kehittynyt huomattavasti.

Korventausta täydentää, että kyseessä on muutaman kuukauden mittainen valmennus, jossa on tarkoitus antaa eväitä, etsiä ratkaisuja ja kannustaa rohkeasti ottamaan uusia askelia itsensä työllistämisessä. Lopulliset päätökset tekee kuitenkin valmennettava itse, eikä osallistujilta vaadita y-tunnuksen perustamista.

– Ennen kuin yritystoiminta varsinaisesti alkaa, on aikaa suunnitella ja kehittää toimintaa. Sen jälkeen käytännön toimet usein imaisevat mukaansa ja kehittäminen jää vähemmälle, muistuttaa Korventausta. 

SEURAAVA ASKEL on vakiinnuttaa toiminta toiminimen alle. Valmennuksen myötä monet Kuopion yrittäjäjärjestöt ja -toimijat ovat Juntuselle jo tuttuja, joten avun pyytäminen on jatkossa aina helpompaa. Se onkin yrittäjyystaitopajan tarkoitus: madaltaa kynnystä ottaa selvää yrittämisen ja itsensä työllistämisen mahdollisuuksista.

 

Kuopion kaupungin työllisyyspalvelu Taitopajat 2020 -kehityshanke
Hely Korventausta, puh. 044 718 2512
Sepänkatu 1, rakennus 5 A, KUOPIO
www.kuopio.fi/fi/tyollisyyshankkeet

 

Bisnes
Bisnes2020
yrittäjyys
taitopajat2020
kuopio

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva