Yrittäjän tarvitsemat palvelut

yhdestä paikasta

Teksti: Tarja Anunti Kuva: Zcool.com.cn
Yritys-Suomi kokoaa useiden toimijoiden tarjoamat pienyrittäjän neuvontapalvelut samaan paikkaan ja osoitteeseen. Kuopion seudun yrityspalvelu Verso palvelee alueen yrittäjiä ja yrittäjiksi aikovia.

Yritys-Suomi on verkkopalvelu, johon on koottu yhteen yritystoimintaa suunnittelevan ja aloittavan tarvitsema tieto ja palvelut. Neuvonta voi tapahtua verkossa, puhelimitse tai kasvotusten. Palvelun kautta yritystä perustava tai jo yrittäjänä toimiva voi hakea paikallisia neuvontapalveluita, jotka toimivat halki Suomen valtakunnallisesti samanlaisin periaattein.

- Kuopion seudun yrityspalvelu Versoon on keskitetty Pohjois-Savon alueen yritysneuvontapalvelut. Sieltä löytyy Uusyrityskeskus ja sen asiantuntijaverkosto sekä ProAgria ja työja elinkeinotoimisto, kertoo asiantuntija Jari Koskinen Pohjois-Savon työja elinkeinotoimistosta.

Koskisen mukaan Yritys-Suomi ja paikallinen, myös kasvotusten palveleva Verso yhdistävät palvelut ja ihmiset toimivalla tavalla. Alueellisten neuvontapalveluiden kautta yrittäjäksi aikova saa henkilökohtaista ja yksilöllistä palvelua sekä ohjeet siitä, minkä organisaation puoleen missäkin asiassa kannattaa kääntyä.

YRITYSHAUTOMO – TYÖKALUJA LIIKETOIMINNAN KEHITTÄMISEEN

Yrityskehitysasiantuntija Risto Koivisto Kuopio Innovation Oy:stä kertoo, että Savonia-ammattikorkeakoulun ja Itä-Suomen yliopiston kanssa yhteistyössä tuotettujen yrityshautomopalveluiden TYKKI-hankkeen asiakasmäärä on kaksinkertaistunut tänä vuonna edellisvuoteen verrattuna. Luottamuksellisia, asiakkaalle ilmaisia yrityshautomopalveluja rahoitetaan EU-rahoituksella.

- Palvelut koostuvat tapaamisista, joiden määrä riippuu yrittäjän omasta toiveesta ja tarpeesta. Tarpeen vaatiessa kaikki asiantuntijamme ovat
käytettävissä. Tarjoamme erilaisia työkaluja, joiden avulla liiketoimintaa voidaan suunnitella, valvoa ja esitellä, Koivisto kuvailee.

Palvelut ovat avoimia kaikille toimialoille, mutta kasvuhalua ja intoa liikeidean kehittämiseen pitää olla. Toisin sanoen pelkästään halu työllistää itsensä ei riitä asiakkaaksi pääsemiseen, vaan ajatuksena on luoda lisää työpaikkoja alueelle. Yhteistyö korkeakoulujen kanssa on tuonut hautomon piiriin uusia yritystoimintaa suunnittelevia henkilöitä.

- Nimenä hautomo viittaa pitkäaikaiseen palveluun. Suhteemme yrittäjien kanssa kestävät parhaimmillaan kolmisen vuotta, mutta senkään jälkeen yhteys ei katkea. Annamme myös myöhemmin neuvoja ja vinkkejä yritystoimintaa koskevissa kysymyksissä, Koivisto kertoo.

NMT/Ulriikka Myöhänen

- Ongelmana on aiemmin ollut, että kaikki neuvonta on ollut hyvin hajallaan. Nyt Yritys-Suomi-portaali keskittää kaikki palvelut sähköiseen nettipalveluun, puhelinneuvontaan ja kasvotusten tapahtuvaan yritysneuvontaan.

Kun asiakas ottaa yhteyttä palveluun, selvitetään ensin, missä vaiheessa hänen yritysideansa tai jo aloitettu yritystoimintansa on, ja ohjeistetaan hänet sitten oikeiden palveluiden äärelle ja sopivien henkilöiden juttusille.

- Emme ole halunneet tiukasti rajata palveluita tietyille asiakkaille. Jos esimerkiksi Kuopiossa töissä tai opiskelemassa käyvä, mutta vakituisesti muualla asuva henkilö haluaa käyttää meidän palveluitamme, on se täysin mahdollista.

VERSOON VOI olla yhteydessä myös missä tahansa yrityksen toimintavaiheessa. Se opastaa jo vuosia toiminnassa olleitakin yrityksiä muun muassa talouteen liittyvissä kysymyksissä.

- Tämä on matalan kynnyksen neuvontapalvelu, jonne voi tulla missä yritysvaiheessa tahansa ja palvelut ovat pääosin asiakkaalle maksuttomia, korostaa Koskinen.

Koskisen mukaan valtaosa palvelun asiakkaista on aloittavia yrittäjiä ja lähinnä pienyrityksiä, joilla on erilaisia rahoitus- tai kehittämistarpeita. Tilanteen mukaan neuvontaa tarjotaan yhdestä kolmeen käynnillä yritysneuvojan tai verkostoon kuuluvan asiantuntijan luona.

- Meidän neuvojamme ovat itse yrittäjätaustaisia henkilöitä, joten heillä on vahva asiantuntemus ja ymmärrys yritystoiminnasta. Yritys-Suomi-portaalista ja siellä olevasta oma yrityssuomi- työtilasta selviää moni yritystoiminnan perustamiseen liittyvä kysymys nopeastikin, mutta panostamme myös henkilökohtaiseen palveluun.

yrittäjän palvelut

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva