Vuokratyö mahdollisti vakinaistamisen

Vuokratyö
mahdollisti
vakinaistamisen

TEKSTI Digimag/Mette maukonen KUVA digimag/mirka happonen
Vuokratyö sopii monenlaisiin elämäntilanteisiin joustavuutensa ansiosta.

Kuopiolainen Mika Fyhr toimi ensin useita vuosia puhelinmyynnissä, minkä pelkkä provisiopalkka ei taannut toimeentuloa. Hän näki mielenkiintoisen työpaikkailmoituksen, jossa haettiin varastotyöntekijää vuokratyöntekijäksi. Työhön hakeminen oli helppoa ja nopeaa. Fyhr lähetti sähköpostihakemuksen, jossa kertoi itsestään ja osaamisestaan. Hakemukseen vastattiin parin päivän kuluttua, minkä jälkeen hän pääsi työhaastatteluun. Koko hakuprosessiin hakemuksesta työn saamiseen meni alle kaksi viikkoa. 

Mika Fyhr kertoo vuokratyön edistävän vakituisen työpaikan saamista.

OSUMA HENKILÖSTÖPALVELUILLE Fyhr kertoo päässeensä kirjoille vuonna 2016. Hän kehuu, että yrityksessä kaikki toimi loistavasti, sillä työehtosopimuksia noudatettiin, kunnioitettiin ja vuokratyöntekijät otettiin hyvin huomioon. Rehellisyydellä pääsee pitkälle, sillä luottamus työntekijän ja työnantajan välillä on hyvin tärkeää myös vuokratyössä. 

Kuuden vuokratyövuoden jälkeen vakituinen paikka lopulta tärppäsi Kuopion Ruukki Expressiltä – siitä samasta yrityksestä, jossa hän oli toiminut useampana vuotena vuokratyöläisenä.

– Työtehtäväni pysyivät lähes samoina, mutta vastuuta on tiedossa aikaisempaa enemmän. Kun työt tekee hyvin, ei tarvinnut pelätä, ettei kutsuttaisi takaisin, sanoo Fyhr.

– Vuokratyötä suosittelen nykypäivänä kaikille, jotka haluavat tehdä töitä. Vuokratyö on kehittynyt vuosien varrella ja se on hyvä tapa saada kokemusta, ja minun tapauksessani jopa vakituisen paikan, Fyhr kannustaa.

Henkilöstöpalveluliiton vuoden 2016 tutkimuksen mukaan vakituisen työn haluaa 66 prosenttia vuokratyötekijöistä ja, nykyisestä asiakasyrityksestä 49 prosenttia. 87 prosenttia suosittelisi vuokratyötä tuttavilleen. 

OSUMA HENKILÖSTÖPALVELUT
H-talo, 2. krs, Haapaniemenkatu 20, Kuopio
info@ohp.fi
www.ohp.fi

vuokratyö
henkilöstöpalvelu

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva