Vastuullista
kumppanuutta

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuva Alias Studiot/Petra Tiihonen
Yritysten arvoista viestiminen on tänä päivänä tärkeämpää kuin koskaan. Konkreettisiin toimiin paremman yhteiskunnan puolesta tarvitaan hyviä kumppaneita.

Yhteiskuntavastuun toteuttamiseen tarvitaan markkinoinnin lisäksi myös konkreettisia tekoja. Nuorkauppamarit ovat aktiivisia paikallisia toimijoita, jotka tekevät yhteistyötä lähialueiden yritysten kanssa.

– Nuorkauppakamareissa toteutetaan vapaaehtoisvoimin erilaisia projekteja, joilla on positiivinen vaikutus ympäristöön ja yhteiskuntaan. Monelle tuttua Joulupuu-projektia on tehty jo yli 10 vuoden ajan, kertoo puheenjohtaja Mari Hamara Kuopion Nuorkauppakamarista.

SUOMEN NUORKAUPPAKAMARIT RY pyrkii toiminnallaan vaikuttamaan siihen, että se löytää verkostojensa kanssa yhteisiä malleja ja rakentaa ilmapiiriä, jossa yrityksiä kannustetaan kasvamaan sekä yksilöitä ja yhteisöjä menestymään.

– Olen itse ollut mukana kamaritoiminnassa jo viisi vuotta. Näiden vuosien aikana olen osallistunut joka vuosi Joulupuu-keräykseen niin lahjoittajana kuin keräyspisteellä päivystäjänä. Olin mukana ensimmäisenä vuonna Pop-Up Kuopio -projektissa, jonka kautta halusimme tuoda lisää elämää keskustan tyhjiin liiketiloihin, Hamara taustoittaa.

Joulupuu-projekti on hyvä esimerkki siitä, kuinka laajasti nuorkauppakamarilaisten tekemät projektit lopulta vaikuttavat. Siinä kamarilaiset ja Kuopion kaupungin sosiaalitoimi keräävät yhdessä joululahjoja vähävaraisten perheiden lapsille. Projektin perimmäinen tarkoitus on tehdä hyvää, mutta käytännössä se vaikuttaa myös taloudellisesti positiivisesti paikallisiin yrityksiin.

– Tänä vuonna odotan innolla World Clean Up Day -tapahtumaa, jonka järjestämme yhdessä Matkuksen ja sen muiden kumppanien kanssa. Mukaan voi tulla vaikka työporukan kanssa siivoamaan ja pitämään hauskaa, kuvailee Hamara.

Kuopion siisteimmän viikon tarkoituksena on siivota ympäristöä ja jakaa tietoutta ympäristöasioista. Teemaviikkoa vietetään 18.–21.9., ja sen aikana kuljetaan torilta Matkukseen siivoten ja tanssien Trash Heroes -kaksikon kanssa.

– Vuosittain kamari tekee noin kymmenen erilaista projektia, joiden avulla opitaan johtamisesta, projektin hallinnasta, markkinoinnista sekä tiimityöstä. Kamarilaiset ovat vastuunkantajia ja tulevaisuuden johtajia, summaa Hamara.

NUORKAUPPAKAMARI ON alle 40-vuotiaiden johtamisesta ja itsensä kehittämisestä kiinnostuneiden nuorten aikuisten kansainvälinen kouluttautumisjärjestö sekä kontaktiverkosto. Kuopion Nuorkauppakamari on perustettu vuonna 1957, ja se on yksi Suomen vanhimmista kamareista. Kamarilla on 63 jäsentä ja parikymmentä koejäsentä ja alumnia. Maailmanlaajuisesti nuorkauppakamarilla on yli 200 000 jäsentä.

– Nuorkauppakamarilaisuus antaa sekä kamarilaisille että yrityksille mahdollisuuden osallistua mielenkiintoisiin projekteihin ja vaikuttaa yhteiskuntaamme poliittisesti sitoutumattomin keinoin, Hamara summaa. 

Kuopion Nuorkauppakamari
Puheenjohtaja Mari Hamara
Puh. 044 025 0225
www.jckuopio.fi

Nuorkauppakamari
jckuopio
World Clean Up Day
Trash Heroes

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva