Uutta potkua toimistoon

Uutta potkua
toimistoon

Teksti Digimag/Joona Paakkanen Kuvat Esa Kärki
Toimistotilan suunnittelu on projekti, johon kannattaa suhtautua huolellisesti. Oikeanlaisilla kalustevalinnoilla lisätään henkilöstön työhyvinvointia sekä varaudutaan työelämän muuttuviin tarpeisiin.

Toimistoympäristön evoluutio on kehittynyt ahtaista koppikonttoreista kohti moderneja ja ergonomisia monitilaratkaisuita. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että nykyaikainen työympäristö koostuu erilaisiin tehtäviin soveltuvista työtiloista. Niiden suunnittelussa on tärkeää, että muutokset toteutetaan työntekijälähtöisesti ja eri tilojen vaatimat erityispiirteet huomioiden. Esimerkiksi hiljaiseen työskentelyyn tarkoitettujen vyöhykkeiden käyttäjäystävällisyyttä tuetaan sopivilla kalustevalinnoilla.

– On tärkeää huomioida työympäristön akustiikka. Akustiikkaa voi parantaa muun muassa välisermeillä ja seinään tai kattoon kiinnitettävillä akustiikkapaneeleilla. Akustiikan parantamiseen kehitellään koko ajan lisää ratkaisuja, kuten akustisia valaisimia, Harri Miettinen Tavara Trading TTR Oy:stä kertoo.

Miettinen muistuttaa, että myös ergonomiaan kannattaa panostaa kehittämällä työpisteitä käyttäjien tarpeisiin sopiviksi.

– Oikeanlaisen työtuolin valinta on avainasemassa – istujan kannattaa valita työtuoli mieltymyksensä mukaan. Malleja löytyy useita erilaisia: perinteiset työtuolit, satulatuolit, nojaimet ja aktiivituolit. Tuolin valintaan vaikuttaa myös työpöytä, jonka ääressä työtä tehdään. Sähköisesti säätyvä työpöytä on paras ratkaisu, sillä sen avulla työasentoa voi päivän aikana vaihtaa ja korkeus on helppo säätää kullekin käyttäjälle sopivaksi, Miettinen opastaa.

Mikäli töitä tehdään paljon seisten, on jalkojen alle syytä laittaa työpistematto. Matto vähentää painon tuntua jaloissa ja selän lihaksissa. Näin veri kiertää koko kropassa paremmin eivätkä jalat puudu pitkästäkään seisomisesta.

– Työympäristön viihtyvyyttä lisäävät myös kalusteiden mieluisat värit ja materiaalit, Miettinen muistuttaa.

YLI 25 vuotta alalla toimineen Miettisen mukaan kalusteiden hankintaprosessissa ei kannata unohtaa kilpailutusta. Myös Kuopiossa tarjontaa on runsaasti, joten hätiköinnin sijaan on suotavaa etsiä tarjous, joka palvelee yrityksen tarkoitusperiä mahdollisimman kokonaisvaltaisesti.

Tavara Trading TTR Oy on vuonna 1998 perustettu perheyritys, joka tarjoaa kalusteratkaisuja kaikenlaisten yritysten ja yhteisöjen toimistosuunnitteluun. Tarjolla on laaja valikoima sekä uusia että käytettyjä toimisto- ja julkitilakalusteita, joita on saatavilla niin varasto- kuin tilaustuotteina.

Miettinen kertoo, että asiakaslähtöisyys on heidän toimintansa kulmakivi. Tarpeen vaatiessa kalusteet toimitetaan asiakkaan toimitiloihin myös valmiiksi asennettuina. Kuopion lisäksi Vantaalla ja Tampereella toimivan yrityksen koko tuotevalikoima löytyy heidän nettisivuiltaan.

– Meillä on tarjolla muun muassa laaja valikoima uudelleenverhoiltuja työtuoleja. Teemme kaikille kalusteille kuntotarkastuksen ja otamme myyntiin vain laadukkaita tuotteita. Toimimme tällä hetkellä myös Helsingin kaupungin sekä valtion yhteishankintayhtiö Hanselin tavarantoimittajana, Miettinen kertoo.

Tavara Trading TTR Oy
Kartanonkatu 2, KUOPIO 
Puh. 044 288 3602
www.tavaratrading.com

tavara trading
sisustus
toimisto
työergonomia
työympäristö
kalusteet

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva