Uusyrityskeskus on yritysneuvola

Uusyrityskeskus on
yritysneuvola

Teksti ja kuvat: Ulriikka Myöhänen
Uusyrityskeskus antaa maksutonta neuvontaa sekä yrittäjiksi aikoville että uusille yrityksille. Palvelu on kokonaisvaltaista yritysidean arvioinnista kannattavuuslaskelmien tekoon ja markkinointiin.

Kuopionseudun Uusyrityskeskus ry sai alkunsa Kera Oy:n aloitteesta. Toiminta käynnistyi Kuopiossa tammikuussa 1998, ja toimitusjohtaja Antti Ylönen on vastannut yhdistyksen toiminnasta jo siitä lähtien. Nykyisin uusyrityskeskuksen toimialue kattaa kaikki seudun kunnat.

- Vuonna 1997 kuljin pitkin pitäjiä jututtamassa kuntia, yrityksiä ja seurakuntia mukaan toimintaan. Sadasta haastatellusta 80 oli valmis lähtemään mukaan. Koko homman ideana oli ja on edelleen saada yhdessä aikaan uutta yritystoimintaa, Ylönen kertaa.

Uusyrityskeskus auttaa muun muassa yritysidean arvioinnissa, rahoitus-ja kannattavuuslaskelmien teossa sekä jäseniensä kautta kaikissa yrittämiseen liittyvissä asioissa. Myös yritysten kehittämiseen tarjotaan apua. Toimintaa rahoittavat seudun kunnat ja yritykset. Valtio osallistuu kustannuksiin ELY-keskuksen kautta maksamalla lausunnoista, joita yrityspalvelu antaa starttirahojen hakijoista.

- Arvioimme yrittäjävalmiuksia ja pohdimme, onko yritysidea toteuttamiskelpoinen. Yrittäjyys ei sovi kaikille. Asiakkaistamme noin kolmasosa
aloittaa toiminnan heti, kolmasosa lykkää aloitusta tai luopuu koko ideasta, Ylönen toteaa.

TOIMINTA ON laajentunut vuosien mittaan. Aluksi Ylönen antoi neuvontaa yksin, mutta samanaikaisesti palveluja sai myös silloisesta TE-keskuksesta. Kun yrityspalvelu Verso syntyi vuonna 2008, TE-keskukselle jäi rahoittajan rooli. Versossa työskentelee Uusyrityskeskuksen lisäksi myös Pro Agrian ja TE-toimiston yritysneuvojia. Kolme yritysneuvojaa ja palvelusihteeri kuuluvat Uusyrityskeskuksen henkilökuntaan.

– Taloustilanne näyttää vaikuttavan siihen, millaisia asiakkaita meillä käy. Työttömien osuus asiakkaista vaihtelee, mutta alkuaikoina heitä oli enemmän. Vuosien varrella asiakkaiden koulutustaso on selvästi noussut, mikä on hyvä asia, Ylönen muistelee.

uusyrityskeskus
yritysneuvonta
yritysneuvola

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva