Työllistä ja ohjaa nuori metsäyrittäjäksi

Työllistä ja

ohjaa nuori

metsäyrittäjäksi

Teksti DigiMetsä-koulutushanke/Kari Kuokkanen Kuva Shutterstock
Suomen 4H-liiton Digimetsä-koulutushankkeen tavoitteena on törmäyttää metsänomistajaperheet ja nuoret, tulevaisuuden uudet metsänomistajat, uudella tavalla sekä työllistää nuoret yrittäjinä.

Digimetsä-koulutushanke etsii yhteistyössä Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan 4H-yhdistysten kanssa metsäalan yrittäjyydestä kiinnostuneille 13–28- vuotiaille nuorille yritysohjaajia eli niin sanottuja metsämentoreita. 

Metsämentorin ei tarvitse olla yrittäjyyden yksityiskohdat tunteva ekspertti. Riittää, että kyseessä on nuoren luottamusta nauttiva aikuinen, joka on kiinnostunut jakamaan kokemuksen nuoren yrittäjyydestä sekä etsimään yhdessä vastauksia nuoren esittämiin kysymyksiin.

Lähde metsämentoriksi!

Haastamme Sinut metsänomistaja, kesämökkiläinen tai muuten aihepiiristä kiinnostunut aikuinen 4H-metsäyrittäjyystalkoisiin!

Kaikille mukaan ilmoittautuneille ja tarjoamaamme lyhyeen metsämentorit ohjaajakoulutukseen osallistuneille DigiMetsä-Kupilkat muistoksi arvokkaasta panoksestanne nuoriin.

Ota yhteyttä Juhaan tai Kariin! 

Nuori tekee yritysohjaajan kanssa sopimuksen, jossa sovitaan yhdessä ohjaukseen liittyvät yksityiskohdat. Yritysohjaaja ei ole juridisesti vastuussa nuoren yritystoiminnasta. Jos yritysohjaaja toimii itse yrittäjänä, voi hänen yrityksensä toimia 4H-yrityksen ”kummiyrityksenä” poluttaen osaavan nuoren tulevaisuuden työntekijäksi tai itsenäiseksi yrittäjäksi.

NUORTEN 4H-METSÄYRITTÄJYYS on usein kesäaikaista. Siksi myös mökkiläinen voi olla tärkeä kesäaikainen tuki nuorelle. Kesämökkiläinen voi tarjota nuorelle esimerkiksi ”mökkitalkkari”-yrittäjyyttä, ja saada näin motivoituneen nuoren avukseen erilaisissa palvelutarpeissa.

Nuorten innostaminen mukaan on sijoitus tulevaan, sillä metsäomistajien keski-ikä on jo 62 vuotta. On tärkeää saada nuoremmat sukupolvet kantamaan vastuuta sekä tienaamaan metsästään jo elämän ruuhkavuosina, jolloin myös sukupolvenvaihdoksen metsävähennysoikeus saadaan hyödynnettyä jatkajalle parhaalla mahdollisella tavalla.

Digimetsä-koulutushanke

www.4h.fi/digimetsa

Digimetsä
koulutushanke
metsämentori
4H
yhdistys

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva