Työelämä tutuksi opiskelijoille

Työelämä tutuksi opiskelijoille

Teksti Digimag/Marlene Sanoukian Kuva Savonia-ammattikorkeakoulu
UraPopUp-pisteet ovat yrityksille uusi mahdollisuus rekrytoida opiskelijoita töihin.

Kun opintoja on jo kertynyt sen verran, että niitä voi soveltaa käytäntöön, opiskelijan on aika alkaa kartuttaa työkokemusta omalla urapolullaan. Opiskelijan ja työnantajan tarpeet kohtaavat parhaiten silloin, kun he voivat tutustua toisiinsa kasvotusten.

Yrityksillä on hyvä mahdollisuus kohdata Pohjois-Savon alueen oppilaitosten opiskelijoita opiskelijatoihin.fi-palvelun kautta. Opiskelijatoihin.fi-palvelun mahdollisuudet opiskelijoiden työllistymisen edistäjänä ovat yksi tarkastelukohde Savonia-ammattikorkeakoulun, Savon ammattiopiston ja Ylä-Savon ammattiopiston Uraohjaus2020-hankkeessa.

– Olemme miettineet, miten organisaatiot, yritykset ja kolmannen sektorin toimijat voisivat tavata ja rakentaa kohtaamispisteitä tänne Microkadun uudistuneelle kampukselle. Opiskelijan Itä-Suomi ry:n hallinnoiman opiskelijatoihin.fi-palvelun kautta yritykset voivat tarjota Pohjois-Savon alueella opiskeleville työmahdollisuuksia, harjoittelupaikkoja sekä opinnäytetöiden aiheita. Nyt yritykset voivat varata palvelun kautta myös UraPopUp-esittelypisteen kampukselta ja tulla kertomaan opiskelijoille omasta toiminnastaan tänne paikan päälle, Savonia-ammattikorkeakoulun koordinoiva opinto-ohjaaja Pirjo Venhovaara valottaa.

Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta SAVOTTAn suunnittelijan, Opiskelijan Itä-Suomi ry:n puheenjohtajan ja opiskelijatoihin.fi-sivustosta vastaavan Jari Smolanderin mukaan UraPopUp-konsepti on yrityksille tehokas tapa kohdata ja rekrytoida opiskelijoita. Varaamalla esittelypisteen ja jalkautumalla kampukselle yritykset tavoittavat suuren joukon tulevaisuuden osaajia ja mahdollisia uusia työntekijöitä. 

– Työnantajat saavat monesti hyvää työpanosta opiskelijoilta myös työharjoittelun tai opinnäytetyön kautta. Opinnäytetyön tekijä saa yritykseen näköalapaikan ja voi työllistyä yritykseen myöhemmin, Smolander muistuttaa.

URAPOPUP-TOIMINTAA toteutetaan kokeiluna kevään 2020 ajan Uraohjaus2020-hankkeen ja opiskelijakunta SAVOTTAn yhteistyönä. Yritykset voivat varata esittelypisteen haluamalleen Savonian kampukselle maksutta opiskelijatoihin.fi-sivuston kautta. Toiminnasta kootaan käyttäjätietoa ja -kokemuksia kevään ajan, ja toimintaa kehitetään seuraavaa lukuvuotta varten.

– Yrityksillä on mahdollisuus tulla rekrytoimaan sekä suomen- että englanninkielisissä tutkinto-ohjelmissa opiskelevia. Osaamisarsenaalia löytyy valtavasti. Toivomme kuitenkin, että tänne tulevat yritykset ovat vastuullisia ja ymmärtävät, että opiskelu ja valmistuminen ovat opiskelijan tärkeimpiä tavoitteita, Venhovaara tähdentää.

EUROOPAN SOSIAALIRAHASTON (ESR) rahoittaman Uraohjaus2020-hankkeen kesto on 1.3.2018–31.5.2020, ja sen tavoitteena on luoda Pohjois-Savon alueen ammatillisen koulutuksen ja ammattikorkeakoulutuksen yhteinen koulutusprosessiin linkittyvä, opiskelijoiden työllistyvyyttä ja jatkokoulutukseen siirtymistä edistävä uraohjaus- ja palvelumalli.

– Hanke pyrkii integroimaan urasuunnitteluun liittyvät asiat tutkinto-ohjelmiin ja tuomaan työelämätietoisuuden ja työllistymisen valmiudet opiskelijoille näkyviksi aiempaa paremmin, Venhovaara kiteyttää. 

Uraohjaus2020-hanke
Projektipäällikkö Sari Turpeinen 
puh. 044 785 5621, sari.turpeinen@savonia.fi
blogi.savonia.fi/uraohjaus2020
www.opiskelijatoihin.fi

 

 

uraohjaus2020
Savonia-ammattikorkeakoulu
#työ ja ura
Bisnes2020

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva