Turvaa elämänmuutokseen

Turvaa

elämänmuutokseen

Teksti Digimag/heta Jyrälä Kuva digimag/Mirka Happonen
Perheenlisäys on suuri elämänmuutos. Vakuutukset kannattaa tarkistaa jo ennen lapsen syntymää.
TerveysHelpistä mielenrauhaa

Lääkärikäyntien aikatauluttaminen voi olla hankalaa varsinkin lapsiperheissä, tai sitten lähimpään lääkärin toimipisteeseen on ajomatkaa. Terve vanhempi on myös lapsen paras turva, joten myös vanhempien henkilöturva on tärkeää huomioida. Terveysvakuutuksen avulla sairastunut vanhempi pääsee nopeasti hoitoon ilman omavastuuta ja saa käyttöönsä etälääkäripalvelun TerveysHelpin kautta.

Varsinkin ensimmäisen lapsen kohdalla nopeasti tavoitettavat lääkärit ja hoitajat tuovat mielenrauhaa. LähiTapiolan TerveysHelppi-sovelluksessa ammattilaiset ovat tavoitettavissa joka päivä kello 7–23 sekä chatissa että puhelimitse. Palvelu on tarkoitettu vakuutusyhtiön asiakkaille, joilla on voimassa oleva terveysvakuutus.

Pienelle ihmiselle vanhemmat ovat maailman tärkein asia. Hyvällä henkilöturvalla sekä vanhemmat että lapset pääsevät nopeasti hoitoon tapaturman tai sairauden sattuessa. LähiTapiola Savon myyntipäällikkö Mira Pasasen mukaan henkivakuutus on vanhempien tärkein turva, sillä se auttaa perhettä selviämään taloudellisesti pahimman yli. 

– Yleensä ensimmäisen lapsen syntymän hetkellä havahdutaan siihen, että pitää ajatella lasten lisäksi myös puolisoa, mikäli jotain tapahtuu. Eräs konkreettinen tilanne voi olla se, jos puoliso on ollut kolme vuotta hoitovapaalla ja työssäkäyvä vanhempi menehtyy. Silloin oikein mitoitettu henkivakuutus auttaa leskeä selviämään lainoista ja turvaamaan lasten tulevaisuutta, kertoo Pasanen.

SYNTYVÄLLE LAPSELLE kannattaa ottaa vakuutus jo raskausaikana, ja se tulee ottaa viimeistään kaksi kuukautta ennen laskettua aikaa. Silloin lapsen sairaskuluvakuutus astuu voimaan heti, kun lapsi syntyy. Lapsivakuutus turvaa lapsen koko elämän: sairauksien osalta vakuutus on voimassa jopa 80 ikävuoteen asti, ja tapaturmat korvataan satavuotiaaksi asti.

– Ennen syntymää otettu lapsen sairaskuluvakuutus myönnetään äidin terveystietojen perusteella. Se auttaa myös tilanteessa, jos syntymän hetkellä tapahtuu jokin kompilaatio. Varausvakuutuksen ottamisen yhteydessä maksetaan noin 100 euron varausmaksu, kuvailee Pasanen.

Jos vakuutus otetaan lapsen syntymän jälkeen, voidaan vakuutusta hakea, kun lähtötarkastus sairaalassa on tehty ja vauva on päässyt kotiin synnytyssairaalasta. Tällöin vakuutus myönnetään lapsen terveystietojen perusteella. 

– Lapsille sattuu ja tapahtuu. Lapsivakuutuksen turvin lapsi voi harrastaa 17-vuotiaaksi asti ilman erillistä urheiluvakuutusta. Monet seurat antavat lisensseistä alennusta voimassaolevalla vakuutuksella, vinkkaa Pasanen. 

LAPSIVAKUUTUKSEN TYYPILLISIÄ käyttötilanteita ovat esimerkiksi lasten infektiosairaudet ja korvatulehdukset, kroonisten sairauksien, kuten astman tai atooppisen ihottuman, hoito sekä tapaturmat. 

– Lapsen vakavan sairauden turva on lisävakuus, joka auttaa, mikäli lapsi sairastuu tai vammautuu vakavasti.  Turvan avulla voi esimerkiksi täydentää perheen toimeentuloa, mikäli vanhempi joutuu olemaan pois töistä, kertoo Pasanen.

Pasanen vinkkaa, että kaikki vakuutusasiat on koottu uuteen Elämänturva-mobiilisovellukseen. Sovelluksessa näkee näppärästi yhdellä silmäyksellä kaikki omat vakuutus- ja laskutustiedot ja saa yhteyden vakuutusasiantuntijoihin sekä ohjeita, vinkkejä ja neuvoja arkeen ja vahinkotilanteisiin.

LähiTapiola Savo
Puutarhakatu 6, Kuopio
Puh. 017 6844 000
www.lahitapiola.fi

Lähitapiola Anna Marian tarina Osa1

Odottavan äidin mietteitä lapsen tulosta ja taloudesta

Emilian tarina, menetys

Elämässä ei voi koskaan tietää mitä tapahtuu. Joskus käänteet ovat sellaisia, että niihin olisi toivonut varautuvansa taloudellisesti. Emilia kertoo yllättäen leskeksi jäädessään, mistä kaikesta hän on joutunut lastensa kanssa selviämään

lapsivakuutus
Lähitapiola
elämänturva
emilia
annamari

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva