TOPI tuo toivoa ja työtä pitkäaikaistyöttömille

TOPI tuo toivoa

ja työtä pitkäaikaistyöttömille

Kuva ja teksti: Ilpo Lommi
Kuopion kaupungin työllisyyspalvelut on käynnistänyt tämän vuoden alkupuolella uuden TOPI – työelämään ohjaavat palvelut -hankkeen pitkäaikaistyöttömille. Vuoden 2018 puoliväliin kestävän hankkeen tavoitteena on saavuttaa 600 henkilöasiakasta ja saada heistä vähintään 360 työllistymään tai kouluttautumaan ammattiin.

TOPI-hankkeeseen voivat päästä 30-59-vuotiaat työkykyiset ja työntekoon motivoituneet kuopiolaiset työnhakijat, joiden työttömyys on jatkunut yli vuoden 16 viime kuukauden aikana. Nuoremmatkin voivat tulla kyseeseen, jos eivät ole esimerkiksi Nuoret duuniin -hankkeessa tai niin sanotussa monialaisessa yhteispalvelussa. 

Viisihenkinen projektiryhmä etsii pitkäaikaistyöttömille yksilöllisesti työllistymis- ja kouluttautumismahdollisuuksia sekä antaa henkilökohtaista valmennusta työhön. Tämän syksyn aikana voimavarat kasvavat olennaisesti kilpailutettujen ostopalvelujen käynnistyessä. 

PROJEKTIPÄÄLLIKKÖ LAURA Itkosen mukaan hanke on herättänyt pitkäaikaistyöttömissä paljon kiinnostusta. 
- Meille on syntynyt jo pientä jonoa, minkä vuoksi apuvoimat ovat tarpeen. Kevään ja kesän aikana asiakkaiksemme on tullut yli 70 henkilöä. Jotkut heistä ovat ehtineet saada työpaikan. Myös yrityksiä on osallistunut ilahduttavasti hankkeeseen, mikä on ratkaisevan tärkeää työpaikkojen löytymiselle ja täyttämiselle. 

- Kuopiolaiset pitkäaikaistyöttömät tulevat hankkeeseen Pohjois-Savon TE-palvelujen kautta vapaaehtoisesti. Katsomme ensin, täyttyvätkö hankekriteerit. Kun niin tapahtuu, työhönvalmentajat käyvät heidän kanssaan läpi koulutus- ja työtaustaa sekä toiveita, vahvuuksia ja puutteita työmarkkinoille paluuta varten. Valmennuskohteet ovat hyvin erilaisia, koska asiakkaiden taustat vaihtelevat akateemisesta tohtorista pelkästään peruskoulun käyneisiin. Myös työelämätaustoissa ja persoonallisissa ominaisuuksissa on suuria eroja, sanoo Laura Itkonen.

Hän korostaa hankkeen työllistymispalvelun yksilöllisyyttä. 

- Jokaiselle laaditaan henkilökohtainen valmennussuunnitelma työnhakua varten. Valmennus voi kestää muutamista viikoista 3-4 kuukauteen. Pääasiassa työhönvalmennus on osaamispuutteiden ja -aukkojen päivittämistä, usein turhankin matalalle vajonneen itseluottamuksen kohottamista, ilmaisutaitojen parantamista sekä muita nykytyöelämän taitojen ja tietojen lisäämistä. Työnhakijan kannattaa usein avartaa näköalaansa työmarkkinoille aiempia työtehtäviään laajemmalle.

Työpaikan etsiminen ei jää yksin pitkäaikaistyöttömän vastuulle. Sitä varten hankkeen yritysyhteistyökoordinaattori Minna Saario tekee jatkuvasti avointen ja niin sanottujen piilotyöpaikkojen hakua paitsi Kuopion seudulta myös laajemmin jopa koko Suomea kattaen riippuen henkilön tilanteesta. Saariolle on kehittynyt laaja yritysverkosto.

- Yritykset suhtautuvat hankkeeseen myötämielisesti koosta ja toimialasta riippumatta. Useita uusia työpaikkoja on löytynyt kevään ja kesän mittaan. Vaikka etsimme asiakkaillemme yhteistyössä potentiaalisia työpaikkoja, pitää heidän ”myydä” itsensä työnantajille eli emme sovi työsuhteita kenenkään puolesta, huomauttaa Saario.

POSITIIVISTA, TULEVAISUUTEEN suuntautuvaa ja pitkäaikaistyöttömien tarpeista lähtevää otetta painottavat Saario ja Itkonen muistuttavat, että projektilla on jälkiseurantaa ja -vastuuta työllistymisen jälkeen. 

- Otamme tarpeen mukaan yhteyttä työntekijään ja työnantajaan todetaksemme, ovatko molemminpuoliset odotukset ja sopimukset täyttyneet. Jos ilmenee hiottavaa työnantajan ja -tekijän suhteessa, pyrimme auttamaan siinä. Tavoitteena ovat pitkäaikaiset eivätkä pätkätyösuhteet, korostaa Minna Saario.

Kuopion kaupungin aloitteesta syntynyt toiminta on saanut 1,2 milj. euron ESR-rahoituksen Pohjois-Savon ELY-keskukselta. Kokonaiskustannusarvio on kuntarahoitus mukaan lukien 1,7 miljoonaa. Sen päälle tulee yrityksille maksettava palkkatuki, joka on enimmillään 40 prosenttia työllistetyn kokonaispalkasta puolelta vuodelta. Se on merkittävä kädenojennus yrityksille.

- Tämä tulee tositarpeeseen, sillä etenkin pitkäaikaistyöttömyys on Kuopiossa ja muuallakin Pohjois-Savossa huolestuttavassa kasvussa. Kuopiossa oli tämän vuoden alussa oli noin 7 600 työtöntä työnhakijaa, joista 3 200:n työttömyys oli pitkittynyt yli vuoden mittaiseksi. Pyrimme tulppaamaan epäsuotuisaa kehitystä uusin keinoin. Jos ja kun siinä onnistumme, jäänevät hyvät toimintatavat hankkeen päätyttyä pysyväksi käytännöksi, sanoo Laura Itkonen.

 

TOPI-Hanke
Pitkäaikaistyöttömyys

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva