Tilitoimisto

äly-

puhelimessa

Teksti:Tarja Anunti Kuva:Freeimages.com
Kuittipinot voivat olla historiaa, kun sähköiset palvelut valtaavat alaa kirjanpidossa.

Digitalisoitumisesta ja palvelujen sähköistymisestä on puhuttu pitkään, mutta nyt se on täyttä totta, sanoo toisenlaiseksi tilitoimistoksi itseään tituleeraavan Talenom Oy:n toimitusjohtaja Harri Tahkola.

Tahkolan mukaan heidän yrityksensä palvelujen sähköistyminen kasvoi viimeisen puolen vuoden aikana 190%. Yritys otti jo olemassa olleiden palvelujen rinnalle käyttöön mobiililaitteisiin tarkoitetun Talenom App-palvelun, jonka kautta asiakkaan kirjanpitoaineisto siirtyy suoraan älypuhelimen tai mobiililaitteen kameran avulla kirjapitäjälle.

- Postin lakko auttoi meitä oivallisesti palvelun lanseeraamisessa, naurahtaa Tahkola. 

Sähköinen kuitti on ollut jo pitkään lainsäädännön puitteissa hyväksyttävä kuittien ja tositteiden muoto, mutta tekniikka tai sen käyttöönotto ei ole ollut ajan tasalla. Joidenkin yrittäjien käyttämä tapa kuittien skannaamisesta on ollut varsin aikaa vievää.

- Kuitteja ei tarvitse jemmata työmatkataksista takintaskussa toimistolle ja sieltä kirjanpitäjälle. Voi napata kuitista suoraan kuvan ja heittää paperikuitin roskiin.

TAHKOLAN JOHTAMA yritys on kuitenkin edelläkävijä sähköistyvien kirjanpitopalvelujen maailmassa. Digitalisoitumista hidastaa vielä yrittäjien, samoin kuin kirjanpitäjien, korkea keski-ikä.

- Suurin murros kirjanpidon maailmassa on varmasti vielä odotettavissa, kun yhä useammissa yrityksissä lähdetään ottamaan käyttöön paperittomia käytäntöjä. Monet yritykset myös odottavat kirjanpitäjältä starttia sähköisten palvelujen käyttöönottoon, ennustaa Tahkola.

Ympäri Suomen toimiva Talenom on vastikään rantautunut Kuopioon.

- Kuopio on tuorein toimistomme ja meille tärkeä paikka. Meidät on otettu Savossa hyvin vastaan, kertoo Tahkola yrityksen päämajasta Oulusta.

Talenom on kehittänyt koko kirjanpitojärjestelmänsä edistykselliseksi: kaikki laskutus- ja kirjanpitotoiminta voidaan hoitaa verkossa asiakkaan kanssa sovitussa kokonaisuudessa ja mittakaavassa.

- On kuitenkin huomattava, ettei sähköistyminen saisi vähentää perinteistä ja tärkeää kommunikointia yrittäjän ja kirjanpitäjän
välillä. Meidän tavoitteemme on tarjota yrityksille perinteisen kirjanpidon hoito modernilla ja yrittäjää helpottavalla tavalla monenlaisia yritystoimintaa tukevia neuvontapalveluja.

tilitoimisto
kirjanpito

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva