Tiimihenki on luottamusta

Tiimihenki 

on luottamusta

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuva Digimag/Mirka Happonen
Hyvän ryhmätyöskentelyn perusalusta on tiimihenki, jonka päälle muu menestys rakentuu.

Huono tiimihenki varjostaa sekä henkilökohtaisia suhteita että yrityksen tekemää tulosta. Jos ryhmädynamiikka toimii kehnosti, myös parhainkin tulos on vain keskinkertaista. Hyvä tiimihenki ruokkii menestymistä ja rakentuu luottamuksesta.

– Yrityksellä on hyviä ja tunnollisia työntekijöitä, mutta kommunikointi tökkii. Tämä voi johtaa siihen, että kilpaileva yritys tarjoaa parisataa euroa parempaa palkkaa ja työntekijä lähtee sinne. Hyvästä tiimistä ei lähdetä pelkän rahan perässä. Onneksi positiiviseen ilmapiiriin voi vaikuttaa, kertoo vuorovaikutuskouluttaja Jukka-Tapio Keränen

Keränen on itse ollut aikanaan ujo, mutta päätti rohkaistua menemällä lukion ilmaisutaidon linjalle ja valmistui lopulta teatteri-ilmaisun ohjaajaksi Helsingin ammattikorkeakoulusta. Reilut 10 vuotta hän toimi enimmäkseen taikurina, tehden vuorovaikutuskoulutuksia siinä ohella. Nyt taikuus saa jäädä, kun Keränen aikoo keskittyä kouluttamiseen.

– Haluan ammentaa saamaani elämän voimaa ja rohkeutta muille.

KOULUTUSTEN VASTAANOTTO on ollut tosi hyvä. Niissä on saatu asioita aikaiseksi, rentouduttu, löydetty yhteinen sävel ja syvennetty ryhmädynamiikkaa, Keränen iloitsee. 

Vuorovaikutuskoulutuksissa tehdään ensin lämmitteleviä improvisaatioharjoituksia, minkä jälkeen pienin askelin ryhmän mukaan siirrytään kohti tavoitetta. Koulutuksen teemana voi olla palautteen käsittely, uuteen työyhteisöön tutustuminen, erilaiset kiperät tilanteet tai vanhojen kuppikuntien hajottaminen. 

– Koulutuksista saaduissa palautteissa korostuu varsinkin sallivan ja virheet hyväksyvän ilmapiirin luominen. Se on tärkeää, sillä tiimihenki on luottamusta. Tiimiin kuuluu monenlaisia persoonia, jotka kaikki kommunikoivat eri tavalla, summaa Keränen. 

Tiimihenki
Kouluttaja Jukka-Tapio Keränen
Puh. 044 355 3549 
myynti@tiimihenki.fi
www.tiimihenki.fi

tiimihenki
tiimityö
työyhteisö
vuorovaikutus

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva