Terveysosaajien yhteinen osuuskunta

Terveysosaajien 
yhteinen osuuskunta

Teksti Digimag/Maiju Korhonen Kuva Digimag/Mirka Happonen
Terveydenalan organisaatioissa kytee lukemattomia hankeideoita. Kuopio Health osk:n tehtävänä on kerätä kaikki toimijat yhteen ja saada ne toimimaan yhteisen hyvän eteen.

Innovaatioekosysteemi Kuopio Health osk:n uusi toimitusjohtaja ottaa haasteen innolla vastaan. Tehtävään nimitetty joensuulainen Aki Gröhn aikoo luotsata osuuskuntaa kohti laajentumista ja kytkeä alueen ulkopuolelta tulevia toimijoita Kuopioon, jotta kaupungista saadaan vetovoimainen terveydenhuollon osaajien keskittymä.

– Kuopio Health osk on tullut luomaan terveys-, hyvinvointi- ja ravitsemusaloille globaalisti uusia innovaatioita samalla tavoitellen vahvempaa yhteistyötä tutkimus-, kehittämis- ja koulutusorganisaatioiden sekä yritysten välille. Se vastaa Suomen haasteeseen lisätä tutkimuksen avulla vientivetoista kasvua ja kansainvälistää innovaatiojärjestelmäänsä, Gröhn sanoo.

Hänen mukaansa yritysmaailmassa on paljon ideoita ja tahtotilaa, mutta sieltä puuttuu se, joka kerää kaikki toimijat ideoineen yhteen ja saa ne toimimaan yhdessä yhteisen hyvän eteen. 
– Meidän tehtävämme on ottaa haaste vastaan ja lähteä viemään asiaa eteenpäin, Gröhn sanoo.

Kuopio Health osk on vahva rypäs paikallisia toimijoita, mikä tekee siitä houkuttelevan kumppanin uusille toimijoille. 

– Turvaamme toiminnallamme osaavan työvoiman saatavuuden alan paikallisissa yrityksissä reagoimalla nopeasti muuttuviin rekrytointi- ja koulutustarpeisiin, Gröhn sanoo.

HUHTIKUUSSA 2019 käynnistyneen osuuskunnan toiminnassa on mukana tällä hetkellä noin parinkymmenen yrityksen lisäksi Itä-Suomen yliopisto, Savonia-ammattikorkeakoulu, Kuopion yliopistollinen sairaala ja Kuopion kaupunki. Gröhnin mukaan osaavan työvoiman riittämisen takaaminen on tärkeää, sillä se lisää alueen vetovoimaa yritysten näkökulmasta. 

– Ammattitaitoinen työvoima on yrityksen toiminnan ja kasvun edellytys. Kasvavan liiketoiminnan myötä yritykset voivat palkata lisää työvoimaa, mikä lisää puolestaan alueen elinvoimaa. Kasvutavoitteet ja uudet tuotteet ovat toimintamme keskiössä, Gröhn sanoo. 

Seuraava tavoite on jatkaa jäsenmäärän kasvattamista erityisesti yritysten joukosta ja määrittää osuuskunnan palvelut ja sen toimintamuodot. Gröhn ottaa vastuun hoitaakseen varmoin ottein, sillä kuluneet viisi vuotta hän on työskennellyt Kuopio Healthin kaltaisten ekosysteemien parissa Joensuun Tiedepuistossa. 

– Meillä alkaa pian ELY-keskuksen rahoittama kaksi ja puoli vuotta kestävä toimintaympäristötukihanke. Mutta koska Kuopio Healthin tarkoituksena on olla alueen toimijoiden yhteinen osuuskunta, toivon, että pian hankkeita saadaan syntymään myös innovaatioekosysteemiin kuuluvien jäsenyritysten toimesta. 

Kuopio Health
Microkatu 1, H-rakennus, 1.krs KUOPIO
Puh. 050 403 7540
info@kuopiohealth.fi
www.kuopiohealth.fi

 

KUOPIO HEALTH
AKI GRÖHN

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva