Telemarkkinointi edistää yrityksen tavoitteita

Telemarkkinointi

edistää yrityksen tavoitteita

Teksti ja kuva: Rieti Jauhiainen
Ilman myynnin ammattilaisia markkinatalous romahtaa. Joitakin puhelinmyynti ärsyttää luurin molemmissa päissä, mutta taiten tehtynä kaupallinen kilautus auttaa sekä kuluttajaa että päämiestä.

Puhelinmyynti ei ole se sana, jonka kuullessaan kansalainen yleensä repeää riemunkiljahduksiin tai ylevöityy spontaaniin Porilaisten marssiin. Julkisuuteen on nostettu, ja siellä roikotetaan, monia vähemmän mairittelevia tarinoita telemarkkinoinnista ja alalla työskentelevistä. 

- Haluamme omalla toiminnallamme kirkastaa toimialan usein peilaamaa tummasävyistä väriskaalaa.  Perusajatuksessa mietimme, miten voisimme tehdä asioita jatkuvasti vähän paremmin, kertoo toimitusjohtaja Joonas Puurunen Prime Sales Oy:sta.

- Timanttiakin voi hioa, eli kehitettävää löytyy aina.
Puurunen ja Markus Sihvonen olivat kumpikin työskennelleet puhelinmyynnin parissa ja molempien näkemys ja kokemus jalostuivat vuonna 2012 omaksi yritykseksi. Liikkeelle lähdettiin luovasti, mutta käytännönläheisesti.

- Kehitimme monopolipelin kaltaisen City Business -pelin, jossa käydään kauppaa ilmoittajayritysten kuvitteellisilla osakkeilla. Buukkasimme käynnit ja aloimme myydä yrityksille peliruutuja, Puurunen hymyilee.

- Itse olemme jakaneet peliä esimerkiksi kouluihin yhteiskuntaopin tunneilla pelattavaksi.

NYKYINEN TOIMINTA aloitettiin myös myymällä ensin oma osaaminen päämiehille ja ensimmäisten onnistumisten joukossa oli esimerkiksi Suomen Asiakastieto Oy. Yhteistyötä on tehty myös jyväskyläläisen JYP -jääkiekkoseuran kanssa. Yritysasiakkaiden kanssa tavoitteena ovat pitkät kumppanuudet ja kaikkia tarjolla olevia projekteja ei siksi lähdetä välttämättä toteuttamaan. Tällä hetkellä yritys tarjoaa kuluttajille sähkösopimuksia ja tuottaa yritysasiakkaille buukkauspalveluita.

- Päämiehiä autetaan parhaiten silloin, kun projektin parissa työskentelevät koko ajan samat henkilöt. Silloin kommunikaatio on selkeää puolin ja toisin ja päämies saa raportit sujuvasti ja viiveettä. Tämän vuoksi haluamme myös pitkäkestoisia työsuhteita omalle henkilöstöllemme, Puurunen korostaa.

- Perehdytämme uudet työntekijät tuotteisiin huolellisesti sekä koulutamme heistä aidosti myynnin ammattilaisia niin taidollisesti kuin henkisestikin, painottaa myyntipäällikkö Antti Veteläinen.

- Kaikki työhön liittyvät asiat käydään läpi avoimesti ja työssä viihtyvyyteen panostetaan muutenkin. Illanistujaisten lisäksi olemme osallistuneet myös puulaakifutikseen ja katusählyyn.

Veteläisen vetämä Kuopion konttori avattiin 2014 ja se oli kasvuhakuisen yrityksen ensimmäinen laajennus. Uusia toimipisteitä on sittemmin avattu myös Seinäjoelle ja Tornioon. Henkilöstön määrä on Kuopiossakin lisääntynyt ja toimisto muutti vastikään isompiin tiloihin. Työvoiman hyvä saatavuus on Veteläisen mielestä tärkeää.

- Kuopion seutu kattaa ison alueen ja täältä me haemme luonnollisesti kasvua.

- Toimistossa on vielä tilaa hyville tyypeille ja itseasiassa työpaikkailmoituksillakin etsimme hyviä työkavereita. Tottahan jokainen tekee oman tuloksensa, mutta yhteishenki vaikuttaa siihenkin. Tsemppaava kaveri on aina iso apu, Veteläinen muistuttaa.

 

Urheilijan joustava työmuoto: Prime Sport

LIIKUNTA JA LIIKUNNALLISUUS näkyvät yritysten arjessa voimakkaasti. Henkilöstöä kannustetaan liikkumaan ja urheilijoille tarjotaan joustavampia vaihtoehtoja työntekoon. 
Prime Sales myös tukee rahallisesti muutamaa juniorijoukkuetta kotipuolessaan Oulussa. Toimitusjohtaja Joonas Puurunen telinevoimisteli aikoinaan maajoukkuetasolla ja harjoituksia saattoi olla useamman kerran päivässä.
- Kun treenejä on 14 kertaa viikossa, niin silloin voi puhua puoliammattilaisuudesta. Mutta jos urheilusta ei saakaan rahaa, niin leipä on etsittävä muualta.
- Tästä lähti idea kehitellä urheilua aktiivisesti harjoittaville sopivia työvuoroja, jotka joustavat harjoitusten ja kilpailujen mukaan ja tarjoavat mahdollisuuden tehdä enemmän silloin, kun siihen on mahdollisuus.
- Lisäksi esimerkiksi paikallisten alasarjojen seurojenkin on helpompi etsiä pelaajia, kun paikkakunnalla on töitä tarjolla.

 

Telemarkkinointi
Prime Sales Oy
kuopio

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva