Tehokasta ja reilua

henkilöstö-

palvelua

Teksti ja kuva: Kati Kulmala
Vuokratun työvoiman käyttö jatkaa kasvuaan.

"Pyrimme löytämään jokaiseen työhön juuri kyseisen tehtävän hallitsevan tekijän nopeasti, luotettavasti ja osaavasti. Panostamme paikalliseen, henkilökohtaiseen palveluun sekä pitkäaikaisiin kumppanuussuhteisiin, kertoo aluemyyntipäällikkö Pälvi Malinen RTK-Henkilöstöpalvelusta.

- Kauttamme työnhakija voi työllistyä joko vuokratyöntekijänä tai suoraan asiakasyrityksemme palvelukseen. Vuokratyö on aito mahdollisuus työllistyä.

- Vuokratyön kautta voi tutustua toimialoihin ja erilaisiin työtehtäviin joustavasti elämän eri vaiheissa. Vuokratyö voi olla väylä myös vakituiseen työsuhteeseen, jatkaa Malinen. 

Vuokratyön lisäksi yritys rekrytoi työntekijöitä myös suoraan asiakasyrityksien palvelukseen.

- Hakemuksen voi jättää nettisivujemme www.rtkhenkilostopalvelu.fi kautta, johon voi jättää myös avoimen hakemuksen.

YRITYS TARJOAA töitä monipuolisesti muun muassa teollisuuden, rakentamisen, logistiikan ja palvelun toimialoille sekä taloushallinnon ja toimiston tehtäviin.

- Haastattelemme henkilökohtaisesti hakijoita, jolloin hakijalla on mahdollisuus kertoa omasta osaamisesta ja toiveista työuran suhteen. Henkilöstövuokrauksessa yrityksemme toimii työnantajana ja teemme aina kirjallisen työsopimuksen työntekijän kanssa. Maksamme palkan sekä huolehdimme kaikista lakisääteisistä työnantajavelvoitteista, kertoo Malinen.

- Työntekijämme saavat toimialan työehtosopimuksen mukaista palkkaa, huolehdimme työterveyshuollosta, sairasajan palkanmaksusta, vakuutuksista ja liiton jäsenmaksujen perinnästä. Kaikki palvelumme ovat työnhakijoille maksuttomia ja luottamuksellisia. Töiden hakeminen kauttamme ei velvoita ottamaan vastaan meillä tarjolla olevaa työtehtävää, mutta on oiva mahdollisuus saada yhdellä työhakemuksella käyttöön koko laajan yritysverkostomme, hän jatkaa.

- Pitkä alan kokemuksemme ja laaja työntekijäverkostomme ovat yrityksien käytettävissä, kun työvoimaa tarvitaan nopeasti tai yritys haluaa rekrytoida uusia osaajia. Henkilöstövuokrauspalvelun kautta tarjoutuu yrityksille mahdollisuus osaavaan työvoimaan.

- Työntekijä on työsopimussuhteessa kanssamme, joten asiakasyrityksemme ei tarvitse huolehtia lakisääteisistä työnantajavelvoitteista, kuten palkanmaksusta tai työterveyshuollosta. Yrityksen vastuulle jäävät työtehtäviin ja työturvallisuuteen perehdyttäminen sekä työnjohto.

ASIANTUNTIJAT OVAT yrityksien käytössä myös silloin, kun yritys on rekrytoimassa lisää vakituista työvoimaa.

- Räätälöimme rekrytointipalvelumme aina tarpeisiin sopivaksi: voimme hoitaa koko rekrytointiprosessin, suorittaa luotettavia henkilöarviointeja rekrytointisi tueksi tai hoitaa rekrytointiprosessin osa-alueita, toteaa Malinen.

- Jos yritys tarvitsee lisää työvoimaa, eikä päteviä osaajia löydy, ratkaisu voi olla rekrytointikoulutus kauttamme. Voimme organisoida tarvittavan koulutuksen, hakea mahdollista tukirahoitusta ja toimittaa yritykselle uutta koulutettua henkilökuntaa.

henkilöstöpalvelu
henkilöstövuokraus

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva