Tehoa rekrytointiin

Tehoa rekrytointiin

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuva Digimag/Mirka Happonen
Livelähetyksen kautta mielenkiintoiseen työpaikkaan pääsee tutustumaan kotisohvalta käsin.
MessiLiven viikko-ohjelma

MessiLiven studiot sijaitsevat Kuopiossa, Iisalmessa ja Varkaudessa. Lähetyksiä voi seurata myös studiossa paikan päällä.

  • Aamutuima-lähetykset tiistaisin kello 8.30, aiheina vinkit työnhakuun.
  • Rekrylähetykset tiistaisin ja torstaisin kello 10 ja kello 14.
  • Yritystiima-lähetys keskiviikkoisin kello 10, käsittelee yrityksen kehittämiseen liittyviä asioita.
  • Työnhakijoille suunnatut lähetykset keskiviikkoisin kello 14. Kuun ensimmäisen keskiviikon lähetykset on suunnattu uusille työnhakijoille, loput käsittelevät TE-toimiston palveluita työnhakijalle eri näkökulmista.

Vuorovaikutteinen MessiLive.fi on tehokas rekrytointikanava, jossa perinteinen työhaastattelutilanne on käännetty päälaelleen. Suorassa verkkolähetyksessä rekrytoija saa vastata juontajan ja työnhakijoiden kysymyksiin siitä, millainen avoinna oleva työpaikka on.

– Paikalla on yrityksen työntekijä, joka pystyy antamaan syvemmän kuvan siitä, millaista yrityksessä on olla töissä, millainen työilmapiiri on ja millaista käytännön työ todella on, kertoo tapahtumatuottaja Taina Jutila TE-toimistolta.

Useimmiten työnhakijoiden kysymykset liittyvät perusasioihin, kuten siihen, millainen yritys on, mitä se tekee ja mitkä ovat sen arvot. Lisäksi heitä kiinnostaa, mitä työpäivän aikana tapahtuu, palkkaan ja työaikoihin liittyvät asiat sekä se, millaisia ominaisuuksia työntekijä tarvitsee pärjätäkseen.

– Yrityksen edustajille lähetys on leppoisa tilanne. Aluksi käydään läpi lähetyksen kulku, ja kun kamerat alkavat kuvata, juontaja osaa kysyä oikeat kysymykset. Monologia ei tarvitse pitää, nauraa Jutila. Lähetykset kestävät yleensä noin 20 minuuttia.

Yrittäjälle tai työnantajalle konsepti tuo merkittävästi lisää tehoa rekrytointiin, sillä livelähetys antaa pelkkää rekrytointi-ilmoitusta laajemman kuvan yrityksen toiminnasta. Lähetyksen jälkeen työnhakija osaa arvioida tuntuuko paikka omalta ja päättää lähettääkö hakemuksen. 

– Yrittäjä saa paremmin kohdennettuja hakemuksia ihmisiltä, jotka tietävät enemmän yrityksestä, Jutila täsmentää. Lisäksi livelähetyksen avulla työpaikasta voidaan kertoa koko Suomen laajuisesti tai vaikkapa ulkomaille.

REKRYLÄHETYKSISTÄ JÄÄ tallenteet messilive.fi-sivustolle, minkä lisäksi yritykset saavat lyhyemmän version käyttöönsä. Vuoden 2019 aikana MessiLive.fi-lähetyksiä on tehty yli 100 kappaletta, ja niitä on seurannut runsaat 3 000 ihmistä niin paikan päällä kuin verkossakin, minkä lisäksi MessiLiven YouTube-kanavalla olevia tallenteita on kuluneen vuoden aikana katsottu reilut 28 000 kertaa.

– Videoita voi käyttää omassa rekrymarkkinoinnissaan myös tulevaisuudessa. Jos ajoissa varaa itselleen rekrylähetysajan, niin se kannattaa mainita vaikkapa rekryilmoituksessa, vinkkaa Jutila. Yleensä lähetysajan saa noin kolmen viikon päähän.

Jatkossa rekrylähetyksen yhteyteen voi sopia myös pikahaastatteluita etäkatsojien kanssa. Lähetystä seuranneet ja työpaikasta kiinnostuneet voivat keskustella työnantajan kanssa viitisen minuuttia Skypellä. Jos kemiat kohtaavat, työnhakija voidaan samoilla tulilla kutsua jatkohaastatteluun.

MessiLive
Kauppakeskus Apaja, Kauppakatu 45, Kuopio
Puh. 0295 043 502
www.messilive.fi

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva