Tahkolle

startup -tapahtuma

Teksti: Kuopion alueen kauppakamari
Ensi keväänä on mahdollista testata, miten liikeideasta kertominen luonnistuu hiihtohississä.

Itä-Suomi saa oman startup-tapahtuman, kun Tahko Ski Lift Pitch järjestetään tulevan vuoden keväällä ensimmäistä kertaa. 

Kuopion alueen kauppakamarin kasvuyritysvaliokunnassa syntyi idea tapahtumasta, jossa startup-yritykset pitsaavat sijoittajille hiihtohississä. Alueella on lukuisia potentiaalisia kasvuyrityksiä, jotka tarvitsevat kasvuunsa uutta pääomaa.

Kyseessä on pitsauskilpailu, jossa parhaat pitsaajat pääsevät iltatilaisuuteen kertomaan liikeideastaan yleisön ja tuomariston eteen. Luvassa on myös iltaohjelmaa ja puhujia. Voittaja saa palkinnoksi yhden vuoden selviytymispaketin Kuopioon, joka pitää sisällään mm. Technopoliksen toimitilaa ja alueen yritysten konsultointipalveluja.

‒ Suomessa perustetaan puolet vähemmän yrityksiä kuin ennen finanssikriisiä. Tähän täytyy saada muutos. Monilla paikkakunnilla nostatellaan tosissaan startup-henkeä, mutta Itä-Suomessa on ollut hiljaisempaa. Siksi järjestämme Tahko Ski Lift Pitchin, Kuopion alueen kauppakamarin toimitusjohtaja Silja Huhtiniemi kertoo.

Huhtikuun 21. päivä järjestettävässä tapahtumassa noustaan hiihtohissillä Tahkon rinnettä vartin verran ja siinä ajassa startupit ehtivät asiansa esitellä. Eikä rahoittaja pääse hissistä kesken matkaa karkaamaan.

‒ Haluamme tehdä tapahtuman, joka on jo luonteeltaan erilainen kuin muut vastaavat. Uniikin pitsauskilpailun lisäksi luomme puitteet rahoitusta etsivien startup- ja startagain yritysten sekä sijoittajien kohtaamiselle. Ideana on, että he voivat keskustella syvällisemmin kuin suuremmissa ja hälyisemmissä tapahtumissa, ja samalla pääsee laskettelemaan keväthangille, kasvuyritysvaliokunnan puheenjohtaja Kari Voutila toteaa.

tahko
start up
Tahko Ski Lift Pitch
kilpailu

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva