Starttiraha teki unelmista totta

Starttiraha teki
unelmista totta

Teksti ja kuva Kaisa Nauha
Starttiraha turvaa yrittäjän toimeentulon yritystoiminnan alussa.

Suoraan koulunpenkiltä yritysmaailmaan siirtyneet Titi Reijonen ja Iida Aalto hakivat starttirahaa vuosi sitten elokuussa ja toimivat nyt kokopäiväisinä yrittäjinä Aare Visuals -sisustusarkkitehtitoimistossa. Yritys tekee sisustussuunnittelua ja 3D-muotoilua sekä yksityisille henkilöille että yrityksille.

– Meille oli jo opiskellessa selvää, että haluamme toimia yrittäjinä. Teimme opinnäytetyön yhdessä vuosi sitten keväällä ja loimme selkeän suunnitelman siitä, millainen yrityksemme tulisi olemaan ja millaisia palveluita tarjoaisimme. Ajatus starttirahan hakemisesta tuntui järkevältä, kun pohjaa yrittäjätoiminnalle ei varsinaisesti ollut, Reijonen kertoo. 
Paikalliseen TE-toimistoon kannattaa olla hyvissä ajoin yhteydessä jo suunniteltaessa yritystoimintaa. Asiantuntijan kanssa keskustellaan liikeideasta ja kartoitetaan starttirahan tarve. Tämän jälkeen laaditaan hakemus, josta selviää muun muassa yrityksen toimintasuunnitelma. 

– Haimme starttirahaa viime kesänä sähköisellä hakemuksella TE-toimiston Oma Asiointi -palvelussa. Koimme hakuprosessin helppona ja selkeänä. Neuvontaa sai aina tarpeen vaatiessa puhelimitse. Hakemus kannattaa ajoittaa esimerkiksi syksylle, kun vilkkaimmat lomakuukaudet ovat ohi, Aalto vinkkaa.

STARTTIRAHA ON peruspäivärahan suuruinen tuki ja sitä voi hakea yhteensä 12 kuukauden ajalle. Reijonen ja Aalto päättivät hakea jatkokautta ensimmäisen puolivuotisen jälkeen, sillä he kokivat tämän toiminnan vakiinnuttamisen kannalta tärkeäksi.

– Tietoisuus ja maine kasvavat uudella yrityksellä hitaasti, joten halusimme ehdottomasti hyödyntää tukea mahdollisimman pitkään. Starttirahan ansiosta olemme voineet keskittää yrityksen varoja esimerkiksi markkinointiin ja messuihin, saaden näkyvyyttä jo ensimmäisen yritysvuoden aikana. Sillä on ollut myös henkinen vaikutus; suunnittelutyötä on saanut tehdä rauhassa ja hyvillä voimavaroilla. Voimme siis suositella starttirahaa lämpimästi, Reijonen ja Aalto kertovat.

YRITTÄJÄKOULUTUKSISTA SAA tukea yritystoiminnan käynnistämiseen. Pohjois-Savon TE-toimisto järjestää aloittaville yrittäjille maksuttomia kursseja, jotka toteutetaan työvoimakoulutuksena. Koulutuksen voi aloittaa starttirahan saamisen yhteydessä ja kartuttaa näin samalla tietoa yrittäjyyden perusteista, kuten rahoituksesta, markkinoinnista ja taloushallinnosta. 

Pohjois-Savon alueella järjestettävä Startti yrittäjäksi -koulutus tähtää liiketoimintasuunnitelman laatimiseen kokeneiden kouluttajien avulla. Osallistua voivat kaikki yrittäjyydestä kiinnostuneet ja motivoituneet henkilöt, jotka kaipaavat tukea yrityksen perustamisprosessiin. Koulutus järjestetään sekä verkko-opintoina että ilta-monimuotokoulutuksena. Seuraavat koulutukset alkavat syksyllä. 

Pohjois-Savon TE-toimisto
toimistot.te-palvelut.fi/pohjois-savo/aloittavayrittaja
Facebook: Pohjois-Savon TE-palvelut
Instagram: tepalvelut_pohjoissavo 
Twitter: @POSTEpalvelu

Aare Visuals 
www.aarevisuals.com
Facebook: Aare Visuals Oy 
Instagram: aarevisuals

 

Aare Visuals
Pohjois-Savon TE-toimisto
starttiraha
Koulutus
yritys
yrittäjä
3D-mallinnus
muotoilu
sisustussuunnittelu
sisustusarkkitehti

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva