Rohkeasti tuottavaan tulevaisuuteen

Rohkeasti

tuottavaan tulevaisuuteen 

Teksti: Tarja Anunti Kuva: Risto Linturi
Liike-elämässä menestyjältä kysytään tänä päivänä yhä suurempaa reaktionopeutta ja riskinottokykyä. Samaan aikaan empatia ja pehmeät arvot nostavat merkitystään yritysjohdossa.
Hyvä johtaja
Empatia
Se on yksinkertaisesti kykyä elämyksellisesti kuvitella miltä toisesta tuntuu, jotta voi erottaa hyvän huonosta ja tietää, mikä ketäkin liikuttaa.
Laskutaito
Johtajan pitää pystyä vertaamaan riskialtista uutta ja riskialtista vanhaa sekä niiden lyhyen ja pitkän tähtäimen kannattavuuksia.
Rohkeus
Se on uskallusta panna itsensä likoon uusien asioiden puolesta, koska niitä tulee nyt johdon eteen nopeasti.

Maailma on murroksessa. Tästähän on puhuttu vähintäänkin viimeinen vuosikymmen. Karu tosiasia on se, että kaikki muuttuu. Historia ei toista itseään aina ja kaikessa. On keksittävä uusia keinoja elää ja uusia tapoja tuottaa. Vuonna 2016 muutostahti näyttää kiihtyvän. Onko se totta? 
- Se on totta. Jättimäinen konkurssi ei tule siitä, että tarttuu uuteen, vaan siitä, että ei tartu uuteen, sanoo tulevaisuudentutkija Risto Linturi

Linturi ei viihdy kauan taantumakeskustelun äärellä. Kaikki tietävät, että meillä ei mene sen paremmin kuin muuallakaan maailmalla, mutta voivottelu ei auta. On tehtävä uutta. Pyrittävä aina uudelleen edelläkävijäksi. 
- Ainoa, mikä auttaa, on tuottavuuden kasvu. Se syntyy paremmasta osaamisesta, johtamisesta ja organisoinnista, Linturi listaa. 

Uutta ei välttämättä tarvitse etsiä kaukaa. Se on omiin vahvuuksiin keskittymistä ja heikkouksien kiertämistä. Linturin mukaan heikkouksia ei voi eliminoida eikä niitä kannata koettaa korjata. Sen sijaan vahvuuksiin on keskityttävä entistä päättäväisemmin. 
- Kuopion alueella ne vahvuudet ovat erityisen voimakkaasti teknisessä osaamisessa ja lääketieteessä. Laajennetun todellisuuden ja kommunikaatioyhteyksien myötä sijainti menettää merkityksensä. Kuopiossa voidaan kehittää vaikkapa lääketieteen itse- ja etädiagnosointia, joka toimii vaikka maapallon toisella puolella. Toisaalta alueen luonto kutsuu turistit kauempaakin paikanpäälle. 

Rooman virkakoneistossa ylimpiin tehtäviin pääsi ainoastaan, jos oli lukenut kirjallisuutta. Alimpiin tehtäviin pääsi, jos oli lukenut lakikirjoja. Ylimpiin pääsyyn piti lukea romaaneja.

NYT TEKNIIKKA JA TUNTEET kohtaavat. Tekoäly ja ihmisyys eivät ehkä suljekaan toisiaan pois. Linturi puhuu sujuvasti robottiliikenteen ja 3D-tulostimien uusimmista tuulista korostaen vähintäänkin yhtä vakavalla äänellä empatian ja inhimillisen arjen merkitystä liiketoiminnassa. 

Tilanne vaatii johdolta rohkeutta, mutta myös aivan uutta inhimillisyyttä. Linturi kyseenalaistaa monissa organisaatioissa edelleen vaikuttavan johtamismallin, jossa pomo on yksin päättävä elin. Hajautettuun tuotantoon siirtyminen ja entistä pienemmät tulosyksiköt mahdollistavat kasvavan kommunikaation johdon ja tuotannon välillä. 
- Tässä on nähtävä ero erikoistumisen ja yleissivistyksen välillä. Johtajalla on oltava yleissivistystä. Kykyä ymmärtää ja kuunnella ihmisiä sekä nähdä, millaista heidän arkensa on. Siitä syntyy empatia.
- Sama koskee muita sidosryhmiä ja erityisesti asiakkaita. Pitää oppia kiintymään ihmisiin ja välittämään heistä voidakseen tuottaa heidän arkeensa sopivia tuotteita. Tuotekehitys ei suju ilman ajattelun perustaitoja.  

Työssä kysytään entistä enemmän erikoistumista. Siinä missä yritysjohdon on ymmärrettävä vähän monesta asiasta, on tuottavien yksilöiden ymmärrettävä yhä enemmän yhä vähemmästä. Liikahdus lähtee jo alakoulun penkiltä.
- Koulutuksen pitää tarjota yleissivistys, taito käyttää ja soveltaa apuvälineitä uuden oppimiseksi, sekä tukea erikoistumista.
- Tästä tullaan organisaatiomuutokseen. Asiantuntijayhteisöissä pitäisi olla paljon nykyistä enemmän itseorganisoituvuutta. 

KUN PÄÄTÖKSENTEKO-OIKEUS ja samalla tulosvastuu jakautuu yhä useammille harteille, on johdon voitava seurata tuloksen toteutumista. Monin paikoin se tarkoittaa tulossidonnaista palkkaa, verkostoitumisen kasvavaa merkitystä ja yhä suurempaa määrää asiantuntijayrittäjiä. 
- Valtion on keksittävä uusia ratkaisuja uudelleen organisoituvien yritysten ja tuotantoyksikköjen työntekijöiden sosiaaliturvaan ja työsuojeluun. Työntekijän ja yrittäjän raja on hämärtynyt jo pitkään.
- Otetaan esimerkiksi menestystarina Uberista yksittäinen taksikuski. Onko hän palkkasuhteessa? Liikutaan harmaalla alueella. 

Sääntelyn muutoksia Linturi peräänkuuluttaa myös innovoinnin mahdollistamiseksi. Lailla ja tukiratkaisuilla ohjataan vahvasti kohti vanhaa hyväksi havaittua, vaikka se kätkee sisäänsä riskin.
- Vanha voi näyttäytyä kannattamattomaksi tulevaisuudessa. Menestyksen vuoksi pitää uudistua. Suomalaisessa yhteiskunnassa sääntely on valitettavasti monen uuden yrityksen ja tuotteen tiellä. 

Moni suuri kasvutarina on lähtenyt liikkeelle pienestä. Start-upit eivät ole tarpeeksi vaikuttavia lobbaamaan oman alansa puolesta. Siihen tarvitaan poliitikkojen, lainsäädännön ja median tukea.

 

Tulevaisuudentutkija
Risto Linturi
Johtajuus
Bisnes
tulevaisuus

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva