Rekrytointipalvelut työllistymisen tehokkaana apuna

Rekrytointipalvelut  työllistymisen
tehokkaana apuna

Teksti Digimag/Teemu Vieremö Kuva Digimag/Mirka Happonen
Rekrytointiyritykset hoitavat rekrytointia työnantajien ja työnhakijoiden puolesta.
Vinkit työnhakijoille:

1 Ole reipas ja omaa avoin mieli 
Olemalla aktiivinen ja menemällä reippaasti tutustumaan rekrytointifirmaan voit saada avatuksi sinulle oven uuden työn ja mahdollisuuksien pariin.

2 CV kuntoon!
Kerro työhistoriastasi, tehtävistäsi ja taidoistasi, joita pystyt hyödyntämään tulevissa ammateissa. Niistä työnantajat ovat kiinnostuneita. CV:n ei pidä olla myöskään standardeihin kangistunut, personoi se itsesi näköiseksi.

3 Tunne työelämän pelisäännöt ja ole vastuuntuntoinen
Pidä sovituista asioista kiinni. Myöhästymiset tapaamisista ja sovituista työajoista sekä muu vastuuntunnoton käytös antavat huonon kuvan.

Olemme kaikki joskus kuulleet sanonnan “kyllä etsivä töitä löytää” – mikä pitää paikkansa. Se vaatii ennen kaikkea muun muassa reippautta, mutta myös oikeat kanavat. Vuosien saatossa päätään ovat nostaneet useat eri rekrytointifirmat, joista VMP Varamiespalvelu on yksi Suomen vanhimmista ja suosituimmista.

Kuopion toimipistettä pitävät yrittäjät Seija ja Ossi Tolonen yhdessä tiiminsä kanssa, ja he yhdistävät päivittäin työnhakijoita töitä tarjoaviin yrityksiin. Toimipiste on vastannut yli 20 vuoden ajan Kuopion ja 15 lähikunnan henkilöstövuokrauksesta, rekrytoinnista sekä myöhemmin myös organisaatiokehittämisen ja itsensä työllistämisen palveluista.

– Kuopiossa VMP aloitti taipaleensa parikymmentä vuotta sitten paikallisen yrittäjän ansiosta. Minä ja mieheni Ossi aloitimme toimipisteessä uusina yrittäjinä viime joulukuussa. Tiimimme koostuu niin aluetta tuntevista vanhoista konkareista kuin uusista kasvoista, toimitusjohtajana toimiva Seija Tolonen kertoo ja mainitsee miehensä työskennelleen Varamiespalvelu-yrittäjänä Joensuun toimipisteessä toistakymmentä vuotta.

– Jalan saaminen työmarkkinoiden oven väliin on ensiarvoisen tärkeää. Markkinoilla on paljon keikkatöitä, joiden kautta yritykset ovat työllistäneet vakituisesti useita kymmeniä ihmisiä vuodessa, ja viime vuonna maksoimme palkkoja noin 450 työntekijälle. Keikkatyöt ovat myös mainio keino tutustua työelämään, jos ei ole aikaisempaa työkokemusta, Ossi Tolonen jatkaa.

Kuvassa: Satu Vessosen (vas.), Seija Tolosen, Jarno Korhosen, Satu Väisäsen ja Ossi Tolosen asiantunteva tiimi hoitaa rekrytoinnin tehokkaasti ja rennosti.

HR-ASIANTUNTIJA Satu Vessonen avaa työnhakijan matkaa, joka alkaa VMP:n kotisivuilla täytettävästä hakemuksesta. Tämän jälkeen sovitaan tapaaminen ja tutustutaan rennoissa merkeissä jokaiseen hakijaan henkilökohtaisesti. Tapaamiseen pääsyä nopeuttaa työnhakijan oma aktiivisuus ‒ esimerkiksi soittaminen hakemuksen perään. 

Työnhakijat ovat kiitelleet muun muassa työnhaun joustavuutta ja palvelun nopeutta. Yritykset puolestaan hakevat henkilöstöpalveluyritykseltä tarvittavia osaajia sekä ilmoittavat vapaista työpaikoista. VMP ilmoittaa näistä paikoista työhön sopiville hakijoille. 

–  Joustavuus toimii myös toiseen suuntaan eli työnantajan näkökulmasta. Pystymme reagoimaan nopeasti yritysten satunnaiseen tarpeeseen, ja ilman tehokasta rekrytointipalvelua moni työ jäisi tekemättä, asiakkuuspäällikkö Jarno Korhonen kommentoi.

– Työnantajilla on myös paljon piilotyöpaikkoja eli niistä ei ilmoiteta missään. Tällöin yritykset soittavat meille ja kysyvät löytyykö meidän kautta sopivaa tekijää. Hyvän hakijarekisterin, tutustumisten ja kartoituksien ansiosta tunnemme ja muistamme tekijät, joita voimme ehdottaa työnantajalle, Ossi Tolonen summaa.

VMP Varamiespalvelu
Kuninkaankatu 20, KUOPIO
Puh. 017 369 3600, kuopio@vmp.fi
www.vmp.fi

digimag
kuopio
Rekry
vmp varamiespalvelu

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva