Rekrykumppani huolehtii työnantaja-mielikuvasta

Rekrykumppani
huolehtii
työnantaja-
mielikuvasta

Teksti ja kuva Digimag/Sirpa Korhonen
Rekrytointi on kokonaisvaltainen prosessi, jossa hyvä kumppani säästää yrityksen resursseja. Päivi Savolaisen mukaan osaava rekrytointikumppani on varsinkin pienille yrityksille kullanarvonen.

Rekrykumppanilla on markkinointitaitoa ja valmiit verkostot työntekijöiden löytämiseksi. Rekrytointityötä tehdään asiakkaan tarpeiden mukaan usein ennakkoon ympäri vuoden. Osumatarkkuuskin rekrytoinnissa paranee, kun pitkäaikainen rekrykumppani tuntee yrityksen omaa henkilöstöä ja työpaikan erityisiä vaatimuksia. HR Mentor Oy:n rekrytointiasiantuntijan mukaan rekrykumppanin käyttäminen on yleistä varsinkin isoissa yrityksissä, joissa on esimerkiksi tilauskannan vaihtelua.

– Sanotaan, että työn hakeminen on kokopäivätyötä hakijalle. Vastaavasti voi sanoa, että rekrytointi on yritykselle kokopäivätyötä, vaikka oltaisiin hakemassa vain yhtä työntekijää, Mervi Okkonen kertoo. 

– Onnistunut rekrytointi vaatii viestintä- ja markkinointitaitoa, oikeiden kanavien käyttöä sekä napakkaa aikataulutusta, jotta juuri oikea työntekijä löytyy. Siksi asiantunteva rekrykumppani on kullanarvoinen erityisesti pienille yrityksille, joissa yrittäjän itsensä on tehtävä kaikki tämä muun työn ohessa, tarkentaa Päivi Savolainen.

Taloudellisen hyödyn lisäksi rekrykumppanin kautta työntekijöiden hakeminen ja palkkaaminen on yrityksille riskittömämpää.

– Moni asiakasyrityksistämme käyttää henkilöstövuokrausta rekrytointikeinona ja haluaa sitä kautta varmistua, että henkilö soveltuu työhön ja työyhteisöön ja siirtää sitten työntekijän omille kirjoilleen, Savolainen lisää.

HR Mentor Oy on asiantuntijayritys, jonka palkkalistoilla on keskimäärin noin 100 henkilöä eri aloilla ja paikkakunnilla. 

HR Mentor Oy
Viestikatu 7 B, 5. krs, Kuopio
Puh. 050 555 9127
paivi.savolainen@hrmentor.fi
www.hrmentor.fi

 

HR Mentor
Rekry
Rekrytointi
työnhakija
asiantuntija

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva