Rekry-
koulutuksella
uusia
työpaikkoja

TEKSTI Digimag/Heta Jyrälä KUVA Pixabay
Rekrytointikoulutus on tapa päivittää omaa osaamista ja päästä siten kiinni unelmien työpaikkaan. Yritykset puolestaan saavat täsmälleen tarvitsemaansa työvoimaa.

Pohjois-Savon alueella Työ- ja elinkeinotoimiston järjestämien rekrytointikoulutusten kautta syntyi viime vuonna lähes 300 uutta työpaikkaa. Rekrytointikoulutus on suoraviivainen tapa hankkia uusia, motivoituneita työntekijöitä.

– Rekrykoulutukset ratkaisevat osaajapulan, kun työnantaja tarvitsee spesiaalia osaamista, johon ei ole tekijöitä valmiiksi vapaalla jalalla, kertoo TE-toimiston asiantuntija Arto Mustonen.

VIIME VUONNA koulutuksia järjestettiin Pohjois-Savon alueella yhteensä 25 kappaletta. Määrä kaksinkertaistui toissa vuoteen verrattuna. Yleisimmin rekrytointikoulutuksia hyödynnetään teknologia-alalla, jolle etsitään erilaisia hitsaajia, koneistajia ja koneenasentajia, sekä logistiikka-alalla yhdistelmäajoneuvokuljettajien koulutukseen.

Yritykselle räätälöity koulutus

1 Otetaan yhteyttä ELY-keskukseen tai TE-toimistoon, minkä jälkeen mietitään alustavasti koulutustarpeet ja luodaan koulutussuunnitelma.

2 Etsitään kouluttaja ja tehdään hankintasopimus.

3 Koulutuksen markkinointi ja tiedottaminen eri kanavissa hakijoille.

4 Opiskelijoiden valinta tapahtuu yhteistyössä työnantajan, kouluttajan ja TE-toimiston kanssa.

5 Koulutuksen toteutus määräytyy tavoitteiden ja hankintasopimuksen mukaan.

6 Seurantaa ja arviointia tehdään yhteistyössä jo koulutuksen aikana.

7 Työsuhteiden solmiminen koulutuksen hyväksytysti suorittaneiden opiskelijoiden kanssa

Koulutuksen sisältö räätälöidään yrityksen ja kouluttajan kanssa sopivaksi. Osaamistarpeista riippuen koulutus kestää yleensä 3–9 kuukautta ja lyhimmillään 10 koulutuspäivää. Hakijoille tehdään alussa osaamiskartoitus ja henkilökohtainen opetussuunnitelma, jonka pohjalta koulutuksessa edetään.

– Tiedotamme koulutuksista laajasti eri kanavissa sekä järjestämme rekrytointi-infoja Messissä ja MessiLivessä, jotta tähtiosaajat löytävät koulutuksen. Nopeimmillaan koulutus saadaan käyntiin kuudessa viikossa, Mustonen kertoo.

REKRYTOINTIKOULUTUKSEEN HAETAAN hakemuksella, joiden perusteella yritykselle sopivat työntekijät kutsutaan haastattelun ja valitaan opiskelemaan. Koulutukseen valittavien tulee pääsääntöisesti olla työttömiä tai työttömyysuhan alla olevia. Yritys maksaa koulutuksen hankintahinnasta 30 prosenttia ja sitoutuu palkkaamaan koulutuksen läpäisseet opiskelijat.

Samaan tuoteperheeseen kuuluu myös TäsmäKoulutus, joka kouluttaa sisäisesti yrityksen työntekijöitä suurissa muutostilanteissa. Koulutus on tehokas ratkaisu, mikäli esimerkiksi yritykseen tulee merkittävästi erilaisia koneita tai laitteita, joiden käyttöön henkilökunnan osaaminen ei vielä riitä.

POHJOIS-SAVON TE-TOIMISTO
Työllistymispalvelut
Henkilöasiakkaat puh. 0295 025 500
Yritykset ja työnantajat puh. 0295 043 502
www.te-palvelut.fi 

Rekry
rekrytointikoulutus
te-toimisto
Messi

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva