RekryKoulutuksella töihin logistiikka-alalle

RekryKoulutuksella
töihin logistiikka-alalle

Teksti ja kuva Digimag/Sirpa Korhonen
Kun yritys tarvitsee koulutettua ja osaavaa työvoimaa, niin työvoimahallinto ja Suomen Kuljetusinstituutti tarjoavat auttavat kätensä. Antti Reinikainen (vas.) ja Erkki Heiskanen etsivät rekrykoulutuksen avulla täsmäosaajia logistiikka-alan tarpeisiin.

DB Schenker Oy rekrytoi uusia logistiikka-alan osaajia Kuopiossa ja Joensuussa RekryKoulutuksen kautta. Koulutuksen kautta yritykset saavat täsmäosaajia tarpeisiinsa. Rekrytoivan yrityksen aktiivinen mukanaolo takaa sen, että koulutettava omaksuu jo hyvissä ajoin yrityksen kulttuurin, arvot ja toimintatavat.

– Se on isona keskiönä ainakin meidän näkökulmastamme. Työvoiman kouluttaminen kuljettajapuolelle ei ole pelkästään ajokorttikoulutusta, vaan se tulee antamaan paljon laajemmat ammatilliset valmiudet yrityksen työtehtäviin, DB Schenkerin aluejohtaja Antti Reinikainen valottaa.

KOULUTUS RÄÄTÄLÖIDÄÄN rekrytoivan yrityksen tarpeisiin. Seitsemän kuukautta kestävä koulutus sisältää sekä lähiopetusta että työssäoppimisjaksoja, joiden aikana koulutettavat kasvavat yritykseen sisään. Koulutus räätälöidään myös koulutettavalle niin, että hänen aiempi osaamisensa ja koulutuksensa luetaan hyväksi koulutuksessa.

– Koulutuksessa annetaan kaikki valmiudet, mitä rekrytoiva yritys odottaa ja työnkuva vaatii. Yrityksen panos tässä on merkittävä, joten se on jo koulutettavien valintavaiheessa mukana. Kouluttaja ja TE-toimisto tekevät esikarsinnan, jotta yrityksen haastatteluihin tulevat ovat valintakelpoisia, lisää Erkki Heiskanen Kuljetusinstituutista.  

Reinikaisen mukaan alan työvoimapula syvenee koko ajan. Osaajia haetaan useiden kanavien kautta, sillä suorarekrytointi ei riitä. Suurten ikäluokkien eläköityminen koskettaa myös monia pitkän linjan kuljettajia.
Yhteistyössä on mukana Suomen Kuljetusinstituutti Oy, DB Schenker Oy sekä ELY-keskus.

Suomen Kuljetusinstituutti Oy
Pia Harle, 044 782 6000
pia.harle@kuljetusinstituutti.fi
www.kuljetusinstituutti.fi

rekrykoulutus
logistiikka-ala
DB Schenker Oy
Pohjois-Savon TE-toimisto
Suomen kuljetusinstituutti

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva