Rautavaaran lukio

Teksti Rautavaaran lukio Kuvat Rautavaaran lukio/Enni Eskelinen
Rautavaaran lukio on maan pienin yleislukio. Pienuudesta huolimatta opiskelijoilla on samanlaiset mahdollisuudet opiskella ja painottaa opintoja haluamallaan tavalla. Kurssien valintamahdollisuuksia lisäävät yli 300 verkkokurssia.

Jokainen saa opettajilta ja opinto-ohjaajalta kaipaamaansa tukea ja tsemppiä. Pienet ryhmäkoot varmistavat yksilöllisen opintosuunnitelman ja opetuksen jatko-opinto haaveet ja tulevaisuuden suunnitelmat huomioiden. Tarvittaessa opinnot voi jakaa neljälle vuodelle.

– Jos peruskoulusi ei mennyt ihan niin hyvin kuin sinulta odotettiin, meillä sinulla on mahdollisuus saavuttaa valkolakki ja lukion päättötodistus. Puolestasi emme toki voi opiskella, mutta hyvän opiskelun tuen meiltä saat, kertoo rehtori Matti Korkalainen.

Pieneksi kunnaksi Rautavaaralta löytyy harrastemahdollisuuksia lähes joka lähtöön. Opiskeluajasta voi tehdä vaikkapa yhtä sirkusta. Nuorisosirkuksen kautta voit löytää aivan uuden ja ihmeellisen harrastemaailman. Samalla sirkustaidot voi sisällyttää osaksi lukio-opintoja. Kulttuuripersoonille harrastusmahdollisuuksia löytyy kuorolaulusta teatteritoimintaan. Lisäksi vanhojen tanssit saa tanssia vaikka joka vuosi.

Upea luonto puolestaan tarjoaa mahtavia mahdollisuuksia liikkua. Luonnosta kiinnostuneet opiskelijat ja muut eräjormat voivat suunnata saloille joko ruumiinvoimalla tai jollain muilla käyttövoimalla liikkuvilla vempaimilla. Metsätieverkostoa riittää niin enduroseikkailuihin kuin talvisiin moottorikelkkaretkiinkin. Kelkkareitistö on noin sata kilometriä.

Lukioaikana pääsee myös reissaamaan. Vähintään kerran tai kahdesti jokainen lukio-opiskelija löytää itsensä Lapin tuntureilta, sillä yksi luonnontieteiden kurssi nimittäin suoritetaan tunturivaelluksen muodossa. Myös muulloin mennään maailmalle tai tutustumaan muuhun Suomeen. On helppo nousta koko lukion porukalla kumipyörille ja hurauttaa opintoihin liittyen tutustumaan yliopistoihin, kokemaan kulttuurielämyksiä, laskettelemaan tai muuhun oppilaskunnan suunnittelemaan kohteeseen. 

– Metsäkartanon ja koulun omien toimintojen kautta saa kosketuksen kansainvälisyyteen. Meiltä pääsee halutessaan mukaan vaihto-oppilastoimintaan tai muuhun kansainväliseen toimintaan, sanoo englannin kielen lehtori Enni Eskelinen.

Lukiolaiset saavat opiskelutarvikkeet, kuten kannettavat tietokoneet, kirjat sekä muut materiaalit käyttöönsä maksulla. Muut opiskelijaedut ovat samat kuin peruskoululaisilla. Lukiolaisille on myös oma taukotila Wintti, jossa voi rentoutua opiskelujen välissä. Tilassa on muun muassa sohva ja minikeittiö, jossa voi nauttia energisoivan välipalan. Kunnassa on monenlaisia asumisen mahdollisuuksia.

– Autamme mielellämme kaikessa. Pienessä lukiossa kaikki tulevat pian tutuiksi keskenään. Kannattaa ottaa yhteyttä ja tulla katsomaan tulevaa opiskelupaikkaa – vaikkapa yhdessä kaverin kanssa, kannustaa Korkalainen.

opiskelu
Koulutus
rautavaara
Rautavaaran lukio
lukio

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva