Ratkaisuja digihaasteisiin

Ratkaisuja 
digihaasteisiin

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuva Digimag/Mirka Happonen
Digitalisaation avulla säästetään aikaa ja rahaa rutiinitehtävistä sekä kehitellään uusia liiketoimintamalleja. DigiCenter North Savon kansainvälinen asiantuntijaryhmä auttaa yrityksiä vaativissa digitalisaation haasteissa.

Digitalisaatio on mahdollisuus, jolla Suomen etäisyys maailman markkinoihin kutistuu olemattomiin. Esimerkiksi tekoälystä on muodostunut suomalaisen teollisuuden avaintekijä. Yrityskentällä digitalisaatiota voi hyödyntää vielä runsaasti nykyistä enemmän, mutta usein taidot tai aika ei riitä uusien tekniikoiden omaksumiseen.

– Tarvittiin matalan kynnyksen paikka, jossa yrityksen teknologisista tarpeista tai haaveista pääsee keskustelemaan. Yhdessä voimme sitten kartoittaa millaisia mahdollisuuksia tekoäly, laajennettu todellisuus tai esineiden internet (IoT) voisivat tarjota, kuvailee projektipäällikkö Aki Happonen.

Ratkaisuna perustettiin uusi digiteknologian keskus DigiCenter North Savo (DigiCenterNS). Sen asiantuntijat auttavat pohjoissavolaisia yrityksiä uuden teknologian käyttöönotossa ja soveltamisesta. Keskus myös tukee maakunnan yrityksiä digitaalisien taitojen ja tietojen parantamisessa sekä verkostojen kehittämisessä. Keskus järjestää erilaisia työpajoja, seminaareja ja demoja.

Konkreettinen esimerkki on ohjelmistorobotiikan (RPA) pilotti Savon Voiman kanssa. Pilotissa pyritään vähentämään asiakaspalvelijoiden manuaalista työtä automatisaation avulla tekemällä sähkönjakelun katkaisuilmoitusten kirjaamiset automaattiseksi.

– Laajennettuun todellisuuteen voi tutustua XR-Tools and Digital Opportunities -seminaarissa. Demopisteiden ja puheenvuorojen avulla saa vinkkiä siitä, miten tekniikoita voi hyödyntää liike-elämässä, täsmentää tutkimuspäällikkö Marko Jäntti. Seminaari järjestetään 1.10. hotelli Puijonsarvessa ja siihen ilmoittaudutaan keskuksen verkkosivujen kautta. 

Digiteknologian TKI-ympäristö (Digikeskus) -hanke
Projektipäällikkö Aki Happonen
www.digicenterns.fi

digitalisaatio
Teknologia
robotiikka

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva