Rakennusala pilotoi uutta koulutusta Kuopiossa

Pohjoisavolaiset rakennusalan yrittäjät pilotoivat Kuopiossa uutta koulutusta, jonka tavoitteena on kouluttaa erityisesti maahanmuuttajia rakennusalan tehtäviin.

Raksa Coach -hankkeessa yrityksillä on vahva rooli koulutuksen toteuttamisessa. Uudenlaista on ammattitaidon ja suomenkielen opiskelu käytännönläheisesti. Pohjoissavolaiset yritykset ovat tarttuneet haasteeseen ennakkoluulottomasti ja koulutus käynnistyi 24.10.2016.

- Koulutuksen aikana osallistujat opiskelevat niin suomen kieltä kuin rakennusalan perusteita ja saavat näin valmiudet osallistua suomalaiseen työelämään. Ensimmäisessä ryhmässä aloitti yhteensä 20 osallistujaa, joista 15 on maahanmuuttajataustaisia, kertoo projektipäällikkö Tiina Pursiainen Talonrakennusteollisuuden Itä-Suomen piiristä.

Koulutuksen työharjoittelujaksot toteutetaan Pohjois-Savon alueen rakennusyrityksissä. Myös yritysten oman henkilöstön osaaminen karttuu, sillä hankkeen myötä yrityksiin koulutetaan työpaikkaohjaajia. Hanke on otettu vastaan myönteisesti ja halu kehittää uudenlaista koulutusta on suuri.

Jatkossa tavoitteena on, että hankkeessa kehitettyä koulutusmallia voidaan soveltaa myös muille toimialoille. Hankkeen toteuttaa Talonrakennusteollisuuden Itä-Suomen piiri ja sitä rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto, Etelä-Savon ELY-keskus sekä Kuopion kaupunki. Koulutuksen järjestää Savon ammatti- ja aikuisopisto.

LISÄTIETOJA

Talonrakennusteollisuuden Itä-Suomen piiri
Projektipäällikkö Tiina Pursiainen
tiina.pursiainen@rakennusteollisuus.fi
puh. 050 406 3948

Koulutus
rakennusala

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva