Pöydällä saa tanssia

Pöydällä saa taas tanssia

Teksti: Masa Unnen Kuvat:Tea Ruippo
Tahkon huipulla sijaitsevan Pehkubaarin kuuluisat Afterskit ovat palanneet. Uutta on aikuisempaan makuun kehitetty shampanjabaari.

Pehkun afterskit olivat legenda. Ne jouduttiin kuitenkin aikanaan lopettamaan turvallisuussyistä.

- Ihmiset innostuivat hieman liikaa ja menivät mäkeen toikkaroimaan jalkaisin. 
Jalkapatikalla olijat yritettiin ohjata kävelyreittiä pitkin, mutta rinteiden valo veti heitä puoleensa kuin kärpäsiä, yrittäjä Jaana Liinamaa kertoo.
Ongelmaksi muodostui myös se, että varsinkin nuoret tytöt jättivät koko laskemisen väliin ja tulivat afterskihin spagettiolkainmekoissa ja korkokengissä.

- Laskijaväki alkoi tuntea itsensä alipukeutuneeksi. Myös pöydillä tanssimisesta tuli ongelma, kun se riehaannutti ihmiset totaalisesti, Liinamaa nauraa.

TÄLLÄ KAUDELLA  afterskit kuitenkin startataan uudestaan. Ravintolan henkilökunta valvoo alkoholinkäyttöä, mutta asiakkaat ovat nokkelia. Innostuksessa mopo voi karata.

- Yritämme luottaa siihen, että ihmiset osaavat käyttäytyä. Viinankäytön pitäisi olla kohtuullista. Toivotaan, että kaikki menee hyvin. Pehkun afteski on valittu kaksi kertaa Suomen parhaaksi, joten asiakkaat ovat innoissaan, että aloitamme homman uudestaan. 

Pehkun yhteyteen avattiin joulukuun alussa shampanjabaari. Yhteistyökumppaniksi löytyi hankkeessa on Möet Hennesy Finland ja riihi on saanut pirteän oranssin värityksen.

- Shampanjabaari on kiva paikka erityisesti sellaisille, jotka haluavat hengähtää hetken ilman hirvittävää hulinaa ja nauttia laadukkaista juomista. Valikoimassa on shampanjan lisäksi muun muassa konjakkia ja tapaksia, Liinamaa selittää.

Tällä kaudella Pehkulle menevä taksi- ja tilausliikenne on mahdollistettu uudella tiellä. Jos siis tuntuu, että sukset eivät enää kanna, pääsee takaisin lomakylään myös autokyydillä.

LIINAMAALLA ON takanaan 20 vuotta vahvaa naisyrittäjyyttä Tahkolla. Hän on syntyjään joensuulainen, mutta tuli Savoon jo 30 vuotta sitten.

 - Kaikenlaista viritystä on ollut, olen esimerkiksi ollut perustamassa Panorama -baaria. Nyt olen kuitenkin alkanut priorisoida. Pyöritän Pehkun lisäksi kesäisin Wanhaa Klubia golf-kentällä. Sama henkilökunta työskentelee ympärivuotisesti, talvella ollaan Pehkulla ja kesällä Klubilla.
Pehku on saanut nimensä ihan oikeista pehkuista. Ravintolan seinät kun olivat alun perin heinästä tehdyt.

- Täällä oltiin lumilattialla heinäpaalien keskellä. Kävi kuitenkin rankaksi rakentaa ravintola joka talveksi uudelleen, joten päädyimme tekemään pysyvät rakenteet. Ravintolan historiasta muistuttavat katonrajaan ripustetut heinäpaalit, Liinamaa kertoo.
Ravintolan henkilökunta koostuu pääasiassa savolaisista, mutta löytyypä eksotiikkaakin.

- Meillä aloittaa tällä kaudella yksi jenkkiläinen. Saa nähdä, miten savo alkaa häneltä taittua. Lisäksi täällä on yksi helsinkiläinen. Yhteensä työllistämme 20 ihmistä. 

 

tahko
Liinamaa
Pehku

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva