Persoonallisuus kruunaa brändin

Persoonallisuus 
kruunaa brändin

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuva Digimag/Mirka Happonen
Painotuotteita tarvitsevat kaikki firmat yhden miehen sähköfirmoista miljoonayrityksiin. Esa Roponen iloitsee, että yritykset uskaltavat brändäytyä rohkeasti.

Markkinoinnin arvostus on noussut, tietää yrittäjä Esa Roponen. Kun hän päätyi sattumien kautta 10 vuotta sitten painotuotealalle, markkinointia pidettiin vielä kulueränä. Nykyään visuaaliseen ilmeeseen panostaminen nähdään investointina, jolla tuetaan yrityksen liiketoimintaa.

– Ihmiset eivät enää piilottele yhtiöitään, vaan brändäävät näyttävästi liiketiloja ja pakettiautoja yrityksen ilmeen mukaisesti. Tiedetään, että se poikii pitkässä juoksussa takaisin, Roponen kertoo.

MARKKINOINTIMATERIAALIEN KILPAILUTUKSESSA on tärkeintä tietää mitä haluaa ja mihin käyttötarkoitukseen tuote tulee. Esimerkiksi paperituotteissa oleellista on kertoa, aiotaanko lehtistä jakaa messuilla vai postittaa asiakkaille. Suurkuvatulosteissa puolestaan kilpailutusvaiheessa on hyvä kertoa, mihin tuloste sijoitetaan, jotta osataan valita oikeat materiaalit.

– Kun käyttötarkoitus on selvillä, kysymme lisätietoja ja kartoitamme vaihtoehdot. Esimerkiksi liiketilan tai auton teippauksiin käymme paikan päällä ottamassa mitat. Graafikkomme taikoo yritysilmeen mukaiset materiaalit. Henkilökohtaisella palvelulla varmistetaan, että asiakas saa mitä haluaa parhaalla hinta-laatusuhteella, Roponen kertoo. 

Roposen painotalo 3N Making ja Kunkku-tiimi ovat olleet asiakkaan asialla jo vuodesta 2015. Kuopiosta ja Tampereelta käsin operoiva yritys toimii valtakunnallisesti. Kaikki tilatut materiaalit toimitetaan ovelle saakka.

– Kävimme kerran myös Saksassa rakentamassa asiakkaan messuosaston. Avaimet käteen -paketissa suunnittelimme, rakensimme ja kokosimme sekä purimme osaston. Asiakkaan tarvitsi vain tulla paikalle ja keskittyä olennaiseen, Roponen hymyilee. 

3N Making
Särkiniementie 3 F, Kuopio
Puh. 044 208 6686
www.3nm.fi

3N Making
Esa Roponen
painotalo
graafinen
messut
markkinointi

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva