Palveluita johdon 
ja liiketoiminnan tueksi 

Teksti Digimag/Sirpa Korhonen Kuva: BDO
BDO on yksi maailman johtavista tilintarkastus-, vero- ja neuvoantopalveluiden asiantuntijoista. Yritys toimii maailmalaajuisesti 157 maassa ja Suomessa asiantuntijoita on 180.

Asiantuntijaorganisaatio BDO:n palvelut perustuvat neljään tukijalkaan; tilintarkastukseen, vero- ja lakipalveluihin, taloushallinnon palveluihin ja neuvontapalveluihin.

Neuvontapalveluiden asiantuntijat toimivat tukena asiakkaiden kasvussa, toiminnan kehittämisessä sekä riskienhallinnassa. Taloustutkimus Oy:n yrityskuvatutkimuksessa yritys on valittu toimialansa parhaaksi asiakaspalvelijaksi vuosina 2012–2015.

‒ Yksi salaisuutemme on, että autamme asiakasta ongelmanratkaisussa kokonaisvaltaisesti. Asiakasta palvelevat erittäin kokeneet ja ammattitaitoiset henkilöt, ja tähän kokemukseen nojautuen pystymme purkamaan asiakkaan ongelman laaja-alaisesti - ei pelkästään kunkin oman suppean osaamisen näkökulmasta.  Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että esimerkiksi verohaastetta ratkottaessa mukaan verotuksen ammattilaisen lisäksi otetaan joustavasti mukaan laskentatoimen asiantuntijoita tai tuodaan ICT-näkökulma mukaan – ratkottavasta ongelmasta riippuen, yrityksen liiketoimintajohtaja Eija Kuittinen korostaa. 

‒ Asiantuntijamme pääsevät jo uransa alkuvaiheessa mukaan eri osaamistiimeihin, jotta kokonaisymmärrys asiakkaan tarpeista kehittyy nopeasti.  Ensin istutaan kahvikupposen äärelle asiakkaan ja asiantuntijan kanssa. Kuuntelemme asiakkaan tulokulman ja etsimme sopivimman asiantuntijan sen mukaan, kenellä tiimistämme on paras asiantuntemus ongelman ratkaisemiseksi.  

ERITYYPPISET YRITYSJÄRJELTELYT nostavat nyt päätään talouden nousukauden myötä. Yrityskaupat ja sukupolvenvaihdokset ovat tämän ajan ilmiö, joihin organisaatiosta löytyy laaja kaarti asiantuntijoita. Yrityksen asiantuntijat palvelevat erityyppisiä asiakkaita kaikilta eri toimialoilta. 

Sekä globaalisti että paikallisesti asiantuntijaorganisaation suurin asiakaskunta on perheyritykset ja omistajayrittäjät. Toinen mainittava asiakassegmentti on kiinteistötoimiala: erilaiset kiinteistöyhtiöt, kiinteistösijoittajat ja kiinteistöjen omistajat. Näiltä osa-alueilta yrityksestä löytyy erittäin vahva osaaminen.

‒ Yleisestikin haluan tällä kuuluttaa sitä, että ennen kuin tehdään ratkaisuja yhden asian suhteen, kannattaa varmistaa myös muut seuraukset. Haluan peräänkuuluttaa päätösten seurausten punnitsemista kaikilta kannoilta. Bisnespuolella kannattaa kiinnittää huomiota talouden ja rahoituksen ennustamiseen osana yhtiön johtamista. Jopa suuret yhtiöt keskittyvät liikaa menneen pohdintaan ennustetiedon tuottamisen sijaan, huomioi talousjohdon palvelualueen johtaja 
Eeva-Maria Markula.

‒ Kokonaisuuksien ymmärtäminen erityisesti lainsäädännössä ja toisaalta yritysten tekemien päätöksien vaikutukset näissä raameissa olisi tärkeää tiedostaa, hän kiteyttää.

BDO Helsinki
Puh. 020 743 2920, 
info@bdo.fi, eija.kuittinen@bdo.fi
www.bdo.fi

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva