Osaaminen kehittyy verkostoissa

Osaaminen

kehittyy verkostoissa

Teksti ja kuva: Tarja Anunti
Kauppakamari on valtakunnallinen, merkittävä alueensa elinkeinoelämän vaikuttaja. Kuopion alueen kauppakamari pyrkii tukemaan yritysten kilpailukykyä muun muassa osaamisen ja kouluttautumisen alueella.

Työelämää leimaa muutos, ja muutos on oppimista. Osaaminen ja sen jatkuva kehittäminen on sekä organisaatioille että yksilöille menestyksen kulmakivi ja turva tulevaisuuteen, kertoo Kuopion alueen kauppakamarin koulutuspäällikkö Johanna Haapakorva

Kuopion alueen kauppakamarin toiminnassa painottuu yhdessä tekeminen ja yhdessä oppiminen. Kauppakamari toimii yritysten ja yrittäjien verkostojen yhdistäjänä sekä vertaisoppimisen ympäristönä. Laajan jäsenistönsä avulla kauppakamari pystyy luotsaamaan koko Kuopion aluetta kehittymään.

- Tämän päivän haasteita yrityksissä ovat esimerkiksi organisaation oppimisen ja monimuotoisuuden johtaminen. Osaamisen tunnustaminen johtamiskohteeksi on edellytys kehittymiselle, sanoo Haapakorva ja lisää:  

- Puolestaan työntekijöille omasta osaamisesta ja sitä kautta kokonaisvaltaisesta työhyvinvoinnista huolehtiminen on tullut osa ammattitaitoa. Oman osaamisen ja itsensä johtaminen ovat tämän päivän asiantuntijuutta.
 

HAAPAKORVAN MUKAAN voidaan kevyesti määritellä, että osaaminen muodostuu tiedosta, taidosta, tahdosta ja suhteista. Kauppakamarin koulutusten suunnittelussa halutaan kiinnittää huomiota tämän kokonaisuuden osa-alueiden kehittämiseen. Aiheet haetaan jäsenistön tarpeista ja tulevaisuuden osaamistarpeita ennakoiden.

- Esimerkiksi hallitus- ja johtoryhmätyöskentely tai digitalisaatio on asioita, jotka vaativat ymmärrystä toimialasta riippumatta. Niitä koskevaa tietoa ja kokemusta voimme jakaa verkostoissamme.

Kauppakamarilla on pitkä perinne valtakunnallisena yritysten koulutusten järjestäjänä. Tunnetuimpia koulutuksia ovat muun muassa Hyväksytty hallituksen jäsen (HHJ) -kurssi, talous- ja henkilöstöhallinnon sekä johdon koulutukset. Kauppakamari palvelee yrityksiä monipuolisesti myös kansainvälisen liiketoiminnan asioissa.  

NMT-kumppani: Kuopion alueen kauppakamari

Kauppakamari numeroin

50% Kuopion alueen liikevaihdosta edustettuna Kauppakamarissa

100 vuotta, Kuopion alueen kauppakamari vuonna 2018

4,3/5 asiakastyytyväisyys Kauppakamarin koulutuksissa

vähintään 1 koulutus per viikko Kauppakamarin järjestämänä ympäri maakuntaa

Syksy 2016

15.09. Kauppakamari-café: Millä pidetään talentit talossa?
21.09. Team Finland Markkinainfo; Venäjä
22.09. Taloushallinnossa huomioitavat alv- ja tuloverosäännökset
27.09. Maailma on markkinasi - verkkokaupan päivä
28.09. Hyväksytty hallituksen jäsen (HHJ)-kurssi
04.11. Kauppakamarin veropäivä, Kuopio
11.11. Ylä-Savon kilpailukykytyöryhmä
15.11. Kauppakamarin veropäivä, Varkaus
16.11. Kauppakamarin veropäivä, Iisalmi
22.-23.11.    Key Account Manager® -ajokortti (2 pv)
29.11. Työoikeuden ajankohtaispäivä
13.12. Ennakkoperintä 2017

 

Kauppakamari
Osaaminen
Verkostot

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva