Osaajat löytyvät

rekrykoulutuksella

Teksti ja kuva: Jere Lehtonen
Uudet toimintatavat vaativat myös uutta osaamista. Kuluvana vuonna sonkajärveläinen Omatalo Oy koulutti TE-toimiston ja ELY-keskuksen RekryKoulutus -ohjelmalla uusia tekijöitä.

Sonkajärveläinen Omatalo oy on Suomen vanhin talotehdas. Viipurissa 1939 alun perin syntynyt yritys on toiminut vuodesta 1974 alkaen, ja rakentamisen sesonkivuosina toimitettiin yli 1500 taloa vuodessa. Toiminnan aikana on valmistettu yli 30 000 taloa, tehtaanjohtaja Jouko Heiskanen kertoo.

Viime vuosina liiketoimintaa on viety uusille alueille, projektirakentamiseen sekä muuttovalmiisiin avaimet käteen -tyyppisiin ratkaisuihin. Uudet toimintatavat vaativat myös uutta osaamista.

- Kuluvana vuonna koulutimme RekryKoulutus -ohjelmalla kaksitoista elementinvalmistajaa. Edellisenä talvena oli kaksi kurssia muuttovalmiille taloille, joissa koulutettiin kaksikymmentä työntekijää.

REKRYKOULUTUS ON ennen varsinaisen työsuhteen alkamista edeltävä työnantajan edellyttämään osaamiseen valmistava koulutus. Työnantaja osallistuu koulutuksen suunnitteluun, rahoitukseen ja opiskelijavalintaan yhteistyössä kouluttajan ja työ- ja elinkeinohallinnnon kanssa. Koulutettavat haetaan TE-toimiston kautta. Yrityksen kannalta on tärkeätä löytää oikeat henkilöt koulutukseen ja sen jälkeen yritykseen töihin. Riittävän pitkä hakuaika varmistaa, että saadaan tarpeeksi ja hyviä hakijoita.

- Kaikki kurssilaiset otettiin tältä erää töihin. Näin jälkikäteen oikeastaan vain harmittaa, ettei kurssi ollut isompi, sillä työvoimatarve osoittautui kolminkertaiseksi, Heiskanen toteaa.

- Koko prosessi kesti liikkeellelähdöstä noin kolme-neljä kuukautta.
Heiskasen aikana työntekijöitä taloon on hankittu rekrykursseilla kymmenkunta kertaa.

- Toivottavasti yrityskasvu tuottaa jatkossakin rekrytarvetta, Heiskanen sanoo.

 

Rekry
Koulutus
ELY-Keskus
Omatalo Oy

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva