Opiskelua 
työn lomassa

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuva Digimag/Mirka Happonen
Omaa ammattitaitoa ja koko työyhteisön osaamista voi kehittää monin tavoin lyhyemmistä kursseista kokonaisiin tutkintoihin.

Keväällä 2016 Hanna Eskasen sähköpostiin kilahti Rastorilta viesti alkavista koulutuksista. Matkailualalle suunnatun tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon käytännönläheinen ohjelma kiinnitti Eskasen huomion ja hän klikkasi itsensä lisätietoihin.

– Työyhteisössämme kannustetaan jatkuvaan oppimiseen, joten päätin lähteä opiskelemaan. Tutkinto rakentuu vain 12 lähipäivästä, joten ne oli helppo sommitella työarjen lomaan, taustoittaa Eskanen. Lähipäiviä pidettiin ympäri Pohjois-Savoa, kuten Tahkolla, Järvisydämessä sekä Eskasen työpaikalla Koivumäen Kartanolla.

ERIKOISAMMATTITUTKINTO SUORITETAAN lähipäivien lisäksi itsenäisesti tehtävällä kehitystyöllä. Valittua aihetta täydennetään koko opiskelun ajan. Ravintolapäällikkönä toimiva Eskanen teki kehitystehtävänään työpaikalleen juhlanjärjestäjän oppaan sekä henkilökunnalle ohjeistukset myyntiin ja perehdytykseen. Ohjeistuksien tekemistä oli suunniteltu jo aiemmin, joten ne tulivat tarpeeseen. 

– Tein tehtävää sujuvasti työajan lomassa. Vapaa-ajalla tuli opiskeltua näiden kahden vuoden aikana vain muutamia tunteja, hymyilee Eskanen. Hän valmistui kahdessa vuodessa keväällä 2018.

Rastorin Kuopion yksikön päällikkö Sari Hintikka-Varis vahvistaa, että Eskasella oli opiskeluiden suhteen ihannetilanne, sillä opinnot on suunniteltu toteutettavaksi työn ohessa ja osana päivittäisiä tehtäviä. Erikoisammattitutkinnon suorittamiseen tarvitaan tietty taitotaso pohjalle, mutta myös tarvetta uuden oppimiseen. Kehitystehtävän avulla esimerkiksi yrittäjien on helpompi ottaa aikaa toiminnan kehittämiselle, joka muuten saattaisi kadota operatiivisen toiminnan pyörittämiseen.

Joustavasti työn ohessa

Rastor on ainoa aidosti valtakunnallinen kouluttaja, joka kehittää vuosittain tuhansien ihmisten ja samalla yritysten osaamista. Yrityksellä on toimintaa viidellä paikkakunnalla, joista Kuopiossa valmistuu vuosittain noin 300 uutta opiskelijaa. Yrityksellä on järjestämislupa noin 20 ammatti- ja erikoisammattitutkintoon. 

Poimintoja syksyn koulutuksistA ja valmennuksista:

  1. Tekniikan erikoisammattitutkinto (alkaa 19.9.2018)
  2. Teollisuusalojen työnjohdon erikoisammattitutkinto (alkaa 19.9.2018)
  3. Yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto (alkaa 5.10.2018)
  4. Johtamisakatemia (alkaa 5.10.2018)
  5. HR-valmennusohjelma (alkaa 10.10.2018)
  6. Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto (alkaa 1.11.2018)

– Kehitystehtävä voi olla esimerkiksi tuotekehityksen alalta, jossa haaveiltua tuotetta tai palvelua pääsee kehittämään. Lopuksi se voi mennä tuotantoon tai romukoppaan kannattamattomana. Kaikesta oppii, kertoo Hintikka-Varis.

Eskanen muistuttaa, että kehitystehtävän aihetta ei tarvitse olla valmiina opiskeluihin hakeuduttaessa. Osalla kurssikavereista oli useampikin idea, toiset vaihtoivat alkuperäistä ideaa tietojen karttuessa ja kolmannet keksivät aiheen vasta opiskeluiden alettua. Opiskelijat saavat koko ajan ohjausta, joten yksin ei tarvitse pärjätä.

TÄRKEIMMÄKSI ANNIKSI Eskanen mainitsee ryhmän tuen sekä uudet kontaktit ja ideat, joita sitä kautta tuli ilmoille. Ryhmässä oli opiskelijoita monilta eri toimialoilta, joten myös Eskanen sai paljon ajatuksia laatikon ulkopuolelta. 

Rastor Oy
Microkatu 1, Kuopio
Puh. 045 635 6804
www.rastor.fi

 

Rastor Oy
Koulutus
erikoisammattitutkinto
kurssi
opiskelija
opiskelu

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva