Omilla vahvuuksilla erotutaan muista

Omilla vahvuuksilla erotutaan muista

Teksti: Tiia Pitkänen Kuva: NMT Arkisto
Petri Rönkän yrittäjätarina alkoi kesällä 2013, kun Neste Sorsasalo tuli myyntiin, ja oli aika ottaa askel kohti yrittäjän arkea. Jo pitkään useammassa LVI-alan yrityksessä osakkaana ollut Rönkä oli kehitellyt haavetta “omasta jutusta” parin vuoden ajan, ja tehnyt itselleen selväksi, ettei tulevaisuus kuitenkaan ollut LVI-alalla.

Pohdiskelusta siirryttiin tekoihin, ja tuloksena olivat kaupat sekä Neste Oil Sorsasalo/Petri Rönkä Oy.

Yrittäjyys oli Röngälle tuttua hommaa jo isän ja veljen työurien kautta, eli yrittäjän arkea hän on päässyt näkemään läheltä pienestä pitäen – käytännössä koko elämänsä ajan. Hänen mielestään parasta yrittäjyydessä on valinnanvapaus, joka kuitenkin tuo mukanaan myös vastuun.

- Itse saa päättää linjoista, investoinneista ja tulevaisuudesta - kaikesta yleisesti ottaen. Usein puhutaan yrittäjänvapaudesta, mutta yrittäjähän on käytännössä aina töissä.

Kiireisen arjen lisäksi yrittäjä kohtaa useita muitakin haasteita päivittäin.

- Liikenneaseman pitäminen ei helppoa, sillä kilpailua on paljon, ja se on tiukkaa. Omilla vahvuuksilla pitää kuitenkin pärjätä ja erottua joukosta, Rönkä selittää.

Oman yrityksensä vahvuuksina kilpailussa hän näkee hyvän palvelun sekä tilojen siisteyden. Tulevaisuudensuunnitelmista Rönkä ei vielä uskalla puhua, vaikka visioitakin kuulema on. Huomioon täytyy ottaa lähiympäristön toiminta, ja tällä hetkellä tulevaisuutta määrittää pitkälti päätös, kuinka lähialueen teollisuusalue kehittyy.

- Myönteinen päätös lähialueen kehittämisestä muuttaisi tilanteen täysin, hän pohtii.

Yrittäjänuraa suunnittelevia Rönkä ohjeistaa kääntymään reippaasti asiantuntijoiden puoleen, sillä esimerkiksi tilintarkastusyrityksiltä voi saada apua verotus- ja lakiasioissa.

- Uusyrityskeskukselta sain hirvittävän hyvää apua. Kannattaa myös tutkia toimialaa, ja katsella toimialan yritysten numeroita ja tilinpäätöksiä. Apua ei kannata vähätellä, vaan ottaa rohkeasti yhteyttä asiantuntijoihin, hän vinkkaa.

yrittäjyys
liikenneasema

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva