Näin meillä johdetaan

Teksti: Tarja Anunti Kuvat: Johtajat, NMT Arkisto
Yritysjohdossa vaikuttaa entistä nuorempi sukupolvi, jonka tavoissa ja käytännössä korostuvat uudenlaiset otteet. Kokosimme Kuopion alueen johtajien ajatuksia johtajan roolista ja johtajuuden teeseistä.

Juha Koukka

Toimitusjohtaja, Savon Sellu, s. 1968

 

Johtajan on oltava viisas, älykäs, ahkera ja sinnikäs. Hyvä johtaja saavuttaa haastavat tavoitteet johtamalla hyvin sekä asioita että ihmisiä. Hyvän esimiehen ja työntekijän suhde perustuu avoimuuteen, molemminpuoliseen kunnioitukseen ja luottamukseen. Hyvin johdetussa organisaatiossa on positiivinen ja kannustava ilmapiiri, joka on avain menestykseen. 

 Johtajuuden teesini:

1. Kokeile uusia asioita rohkeasti.
2. Jos jokin menee pieleen, niin asia korjataan ja siitä opitaan.
3. Lopulta tulokset ratkaisevat.

 

Arto Sutinen

Toimitusjohtaja, Savon Voima, s. 1968

 

Johtajan täytyy nähdä iso kuva yrityksen toimialasta. Täytyy nähdä missä ollaan ja mihin päin ollaan menossa. Johtajan pitää pystyä innostamaan ympärillä olevat ihmiset. On kuvattava ja maalattava tavoitteet muille. Johtaja tunnistaa organisaation potentiaalin ja kyvykkyyden. Hänen on tuettava työntekijöitä ja oltava luotettava. Yhteisymmärrys löytyy, kun johtaja on aito ja kuuntelee enemmän kuin puhuu. Hyvän johtajan organisaatiossa on työimua ja joustavuutta, joka johtaa hyviin taloudellisiin tuloksiin.
  
Johtajuuden teesini:

1. Visio, tavoitteet ja mittarit asetetaan yhteistyössä. 
2. Anna alaisillesi vastuuta ja tue vilpittömästi. 
3. Ole esimerkkinä työntekijöillesi.

Miia Kautovaara

Kauppakeskusjohtaja, Matkus Shopping Centre, s. 1982

 

Johtajalta vaaditaan nykypäivänä läsnäoloa, aitoa kuuntelemista ja yhdessä tiimin kanssa olemista. Tunneäly ja tilannetaju ovat tärkeitä ominaisuuksia. Pitää olla empaattinen ja osata kuunnella. Olla ihmisenä ihmiselle. Johtajan ja esimiehen välillä on oltava molemminpuolinen luottamus ja arvostus. Hyvä johtajuus voi parhaimmillaan saada aikaan hyvän ilmapiirin ja innostaa ympärillä olevia ihmisiä saavuttamaan huipputuloksia. Johtajuus on yhteinen polku tiimin kanssa.  
 
Johtajuuden teesini:

1. Kulje tiimisi edellä. Ole suunnannäyttäjä.
2. Seiso tiimisi takana. Asetu työntekijöiden tueksi ja turvaksi matkalla kohti yhteistä päämäärää. 
3. Ole tiimisi rinnalla. Pidä kädestä kiinni ja ole aidosti osa tiimiäsi.

Mika Sutinen

Toimitusjohtaja, Musti & Mirri, s.1966

 

Johtaminen on palveluammatti. Johtajan tehtävänä on tehdä ihmisten työ ja tuloksenteko mahdolliseksi. Johtaminen ei ole tähtitiedettä eikä akateemista teoriaa. Se on tavallisten ihmisten kanssakäymistä tavallisten ihmisten kanssa. Johtajan ja alaisen suhde saa olla rento ja mukava, mutta se ei kuitenkaan ole perinteinen kaverisuhde. Molempien on pystyttävä olemaan aidosti läsnä, kysyä ja vastata. Kun organisaation asiat ovat kunnossa, ihmisten energia kohdistuu oikeisiin asioihin. 

Johtajuuden teesini:

1. Johtajana keskeisin roolisi on viestintärooli. Ole avoin. Kuuntele ja kysy.
2. Yksinkertaista monimutkainen. Asioista pitää tehdä helppoja, ei vaikeita.
3. Aseta itsesi naurunalaiseksi. Irtaudu instituutioasemasta.

Johtajuus

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva