Monipuoliset Kuopion

lukiot

Teksti Digimag/Kaisa Nauha
Parhaillaan käynnissä oleva kevään yhteishaku toisen asteen koulutukseen herättää opiskelijoissa kysymyksiä lukioiden eroista ja opetustarjonnasta. Kokosimme yhteen Kuopion lukiot selvittääksemme valintaa selkeyttävät faktat.

KALLAVEDEN LUKIO

Kannustavana, kestävänä ja kansainvälisenä itseään kuvaileva Kallaveden lukio on yksi Kuopion keskusta-alueen lukioista. Opiskelijoille tarjotaan korkeatasoisen opetuksen lisäksi mahdollisuus suuntautua kansainvälisesti ja valita monipuolisesti itseään kiinnostavia erityisaiheita. Kallaveden lukiossa voi myös suorittaa media- tai
kuvataiteen lukiodiplomin.

www.kallavedenlukio.fi

KUOPION KLASSILLINEN LUKIO

Kuopion Klassillisessa lukiossa, tuttavallisemmin Klassikassa, modernit tilat, uusin teknologia ja urheilulukion mahdollisuus yhdistyvät. Urheilua harrastaville tarjotaan valmennusta, treenausta ja lukio-opintoja yhtenä kokonaisuutena, kaikkien palveluiden ollessa oppilaitoksen läheisyydessä. Klassikkaan valitaan vuosittain 138 normaalilinjan lukiolaista ja 46 urheilulukiolaista. 

www.klassikka.onedu.fi

KUOPION LYSEON LUKIO

Tasokas opetus, opiskelijalähtöisyys ja innostava opiskeluyhteisö – tätä kaikkea tarjoaa Kuopion Lyseon lukio, jossa myös IB-, eli kansainvälinen ylioppilastutkinto, on mahdollista suorittaa. Kuopion Lyseon lukio on Itä-Suomen vanhin ja vertailuissa hyvin menestynyt modernisti perinteinen lukio, jossa opettajien ja oppilaiden yhteiset tavoitteet luovat kannustavan ilmapiirin.

www.kuopion-lyseo.onedu.fi

KUOPION TAIDELUKIO LUMIT

Taidelukiossa luovuus ja suvaitsevaisuus ovat osa opiskelijayhteisöä. Lumit tarjoaa neljä linjaa opiskeluun: musiikki- ja tanssilinja ovat valtakunnallisia erikoislukioita, ilmaisutaitolinja noudattaa omaa opetussuunnitelmaa ja yleislinjalla opiskellaan yleisen opetussuunnitelman mukaan. Lumitissa opiskelee noin 500 opiskelijaa, ja se toimii Kuopion keskustassa Yhteiskoulun rakennuksessa. 

www.lumit.onedu.fi

KUOPION AIKUISLUKIO

Joustavan peruskoulu- ja lukio-opetuksen sekä ylioppilastutkinnon suorittamisen mahdollistava Kuopion aikuislukio on suunnattu sekä nuorille että aikuisille. Kuopion aikuislukiossa on mahdollista opiskella yksittäisiä aineita tai kursseja, korottaa arvosanoja ja täydentää lukio- ja ylioppilastutkintoa.

www.peda.net/kuopio/lukiot/aikuislukio

JUANKOSKEN LUKIO

Juankosken lukiossa yleissivistävän koulutuksen lisäksi opinnoissa näkyvät kansainvälisyys, yrittäjyys ja taide eri muodoissa. Pienen, noin 80 oppilaan lukion etuina ovat henkilökohtainen opinto-ohjaus ja opiskelijoista huolehtiminen. Mikäli kielet kiinnostavat, kannattaa huomioida opintotarjonta yli yhdeksässä vieraassa kielessä.

www.juankoskenlukio.fi

NILSIÄN LUKIO

Tahkon matkailualueen lähellä sijaitseva Nilsiän lukio tarjoaa yleissivistävän koulutuksen lisäksi valtakunnallisia alppihiihto-, hiihto-, salibandy- ja golfvalmennusryhmiä, yksilölajivalmennusta sekä painotusta musiikissa. Nilsiän lukio tekee ystävyyskoulutoimintaa ruotsinkielisen Vörå samgymnasiumin sekä venäläisen Kirishin koulun kanssa.

www.nilsianlukio.fi

Koulutus
opsikelu
lukio
kuopio
Kallaveden lukio
Klassillinen lukio
Lumit
Lyseon Lukio
Aikuislukio
juankoski
Nilsiä¨

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva