Mikä ihana olemisen vapaus

Mikä ihana
olemisen
vapaus

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuva Kuopion kaupunki
Pohjois-Savo on tunnettu rennosta ilmapiiristään ja osaavista ihmisistään. Tänne kannattaa tulla kauempaakin luomaan omannäköistä elämää.

Pohjois-Savon liiton tekemän aluekatsauksen mukaan alueen viennin ja yritystoiminnan kehitys oli vuonna 2017 parempaa kuin Suomessa keskimäärin. Alueen bisnes kukoistaa, ja yrityksillä on valtavasti tahtoa ja potentiaalia kasvaa. Projektipäällikkö Tiina Pursiainen kertoo, että Future Savo -hanke on yritysten kasvun tukena sekä apuna uusien osaajien ja tekijöiden löytämisessä.

– Etenkin diplomi-insinöörejä kaivataan, sillä täällä ei ole alan koulutusta. Pohjois-Savossa on paljon vienti- ja teollisuusyrityksiä, jotka tarvitsevat monenlaisia teknisiä osaajia, kertoo Pursiainen.

Uusia osaajia etsitään myös maakunnan ulkopuolelta varsinkin Etelä-Suomesta. Pohjois-Savon kuntien ja Pieksämäen yhteisenä ponnistuksena toimi Olemisen vapaus -rekrytointikampanja, jonka avulla ihmiset pääsevät keskitetysti tutkailemaan alueen yrityksiä ja työpaikkatarjontaa. Lisäksi ihmisten muuttovalmiuksia alueelle on kartoitettu muun muassa kiertämällä ahkerasti erilaisia rekrytointimessuja ja muita alan tapahtumia. 

– Maakuntaa ja sen tarjoamia mahdollisuuksia viedään ihmisten tietoisuuteen yhtenä rintamana. Kampanjan aikana lähes 7 000 ihmistä tutustui verkkosivuihin ja siirtyi sitä kautta tarkastelemaan tarkempia työtietoja yritysten sivuille, Pursiainen toteaa.

Pohjois-Savossa oman näköisen elämän toteuttaminen on helppoa. Kun katsoo kuntarajojen yli, asua voi missä vain, silti työmatkaa kertyy vain tunnin verran. Jos joskus on haaveillut hiihtomaastoista, rantatontista tai ruuhkien välttämisestä, niin tänne kannattaa tulla. Työn alla on myös muuttajapalvelu, jonka avulla selviävät helposti kaikki muuttamiseen liittyvät asiat. 

– Keskitymme myös puoliso- ja piilotyöpaikkojen näkyväksi tekemiseen. Kun perheen molemmille vanhemmille löytyy työpaikat, on perheen helpompi muuttaa, avaa Pursiainen. Tähän liittyy myös erilaisen yhteistyön kehittäminen ja tiivistämisen yritysten HR-osaajien kanssa.

Future Savo on vetovoimahanke, jonka tavoitteena on edistää Pohjois-Savon vetovoimaa monipuolisesti. Puhdas luonto, salliva ilmapiiri sekä kannustava ja kansainvälinen ympäristö inspiroivat tavoittelemaan ja elämään unelmia. Pursiainen huomauttaa, että Pohjois-Savossa vienti kasvaa muita maakuntia nopeammin, joten täällä onnistuu loistavasti myös kansainvälinen ura.

– Kirsikkana kakun päällä on olemisen vapaus, hyvä henki, rento elämä ja välittömät ihmiset, summaa Pursiainen. Menestystarinat alkavat sieltä, missä niillä on tilaa kasvaa.

Future Savo -hanke
Kuopion kaupunki, projektipäällikkö Tiina Pursiainen, puh. 044 718 2101
www.olemisenvapaus.fi
www.futuresavo.fi

digimag
Rekry
kuopio
Future savo hanke

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva