Menesty panostamalla vahvuuksiin

Menesty 
panostamalla
vahvuuksiin

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuva Digimag/Mirka Happonen
Erilaisten persoonien summa on tie menestykseen.

Työyhteisöissä on aina erilaisia ihmisiä. Toiset ovat suuripiirteisiä suunnittelijoita, toiset analyyttisiä tutkijoita. On ulospäin suuntautuneita ekstroverttejä ja yksinolosta energiaa saavia introvertteja.

– Menestyvään tiimiin tai projektiryhmään tarvitaan kaikentyyppisiä ihmisiä, jotta projekti saadaan maaliin parhaalla mahdollisella tavalla. Kärjistetysti pelkistä suunnittelijoista koostuva ryhmä unohtaa käytännön toteutuksen ja toisin päin, havainnollistaa valmentaja Mikko Tolonen SawoQuestista.

Tolosen mukaan omat ja tiimin vahvuudet on tärkeää tunnistaa. Ymmärtämällä erilaisuuden maailmaa saavutetaan parhaita tuloksia, sillä silloin ymmärretään toisten käyttäytymismalleja. Varsinkin esihenkilöille ja tiiminvetäjille hän suosittelee Luontaiset taipumukset -analyysien teettämistä työyhteisössä.

– Suomessa kehitetyn Luontaiset taipumukset -analyysin avulla löydetään ihmisten luontaiset vahvuudet sekä vuorovaikutus-, toiminta-, ajattelu- ja oppimistyylit. Analyysi kertoo, minkä tyylisiin asioihin mielenkiintomme suuntautuu ja millaisia kriteereitä suosimme päätöksiä tehdessämme, Tolonen kertoo.

TOLONEN KIERTÄÄ yrityksissä valmentamassa ja ryhmäyttämässä tiimejä. Valmennus alkaa analyysin tekemisellä ennakkoon, minkä jälkeen tulokset puretaan auki noin kolme tuntia kestävässä valmennuksessa. Valmennuksessa tiimit saavat konkreettisia vinkkejä ja työkaluja esimerkiksi vuorovaikutukseen, ongelmanratkaisuun tai ristiriitatilanteisiin.

– Valmennukset räätälöidään yrityksen tarpeiden mukaan. Ryhmädynamiikka kehittyy ja ihmiset saadaan kukoistamaan panostamalla luontaisiin vahvuuksiin, summaa Tolonen. 

SawoQuest Oy
Puh. 040 560 2588, info@sawoquest.fi 
www.sawoquest.fi

SawoQuest
Valmennukset
menestys

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva