Luottamus
on avain hyvään 
työpaikkaan

Teksti: Digimag/Emma Heinonen Kuva: Pixabay
Great Place to Work Institute tutkii sitä, mikä tekee työpaikasta hyvän ja muun muassa listaa vuosittain Suomen parhaat työpaikat. Vuonna 2017 suurista yrityksistä Scandic Hotels lunasti parhaimman tittelin.

Great Place to Work on kehittänyt erilaisia mittareita tutkimaan hyvän työpaikan ominaisuuksia. Yrityksellä on dataa yli 10 miljoonasta työntekijästä, 50:stä eri maasta ja yli 6 000:sta organisaatiosta eri aloilta. 

Tutkimuksissaan yritys on huomannut luottamuksen olevan tärkeä osa hyvää työpaikkaa. Työntekijöiden tulee myös olla ylpeitä siitä, mitä he tekevät, sekä nauttia työkavereidensa kanssa työskentelystä. 

Tutkimuksen mukaan hyvässä työpaikassa ihminen on tärkein työkalu. Parhaiden työpaikkojen vahvuutena onkin yhteistyö ja vuorovaikutus. Yhtiön toimitusjohtaja Katriina Grönqvistin mukaan yritykset kehittyvät avoimessa vuorovaikutussuhteessa siten, että työntekijän uskotaan  kuuluvan oman työnsä parhaisiin asiantuntijoihin ja että johdon tehtävänä on poistaa onnistumisen esteitä.

‒ Vain tällainen ajattelu mahdollistaa pitkäjänteisen hyvän työpaikan rakentamisen, jonka tulokset näkyvät sekä yrityksen työntekijöiden, asiakkaiden, että omistajien positiivisena kokemuksena, hän kertoo Suomen parhaat työpaikat 2017 -listauksessa.

SCANDIC SUOMEN HR&Training Manager Emilia Sarkia kertoo Smartum Stagen haastattelussa, että töissä saa ja pitää olla hauskaa.

‒ Voimme nauraa ja välillä myös itkeä yhdessä, kunnioitamme toistemme persoonia, arvostamme toistemme osaamista ja luotamme toinen toisiimme, Sarkia kertoo haastattelussa.

‒ Hyvä pössis välittyy myös    asiakkaalle erinomaisena asiakaspalveluna. Scandic Kuopion asiakaspalvelu oli koko kansainvälisen konsernin parasta asiakkaiden mielestä vuonna 2016, Scandic Suomen henkilöstöjohtaja Riikka Mattila kertoo.

SUOMALAISEN TYÖN Liitto on luonut suomalaisen työn indikaattorin, joka kuvaa vuosittain merkityksellisen työn kehitystä. Myös Suomalaisen Työn Liiton tutkimuspäällikkö Jokke Eljala kirjoittaa blogissaan, että hyvin kannattavat yritykset investoivat henkiseen pääomaan. Työntekijään kannattaa nyt siis investoida.

Suomessa neuvosta on taidettu ottaa vaari, sillä Tilastokeskuksen mukaan työtaistelujen lukumäärä laski vuonna 2016 selkeästi edellisvuodesta. Vuonna 2016 työtaisteluita oli 69 kun vuonna 2014 niitä oli 163. Teollisuuden sekä kuljetuksen ja varastoinnin toimialoilla työtaisteluita oli eniten.

TYÖNANTAJAMAINETTA TUTKIVAN T-Median mukaan työntekijäkeskeiset yritykset ja start-upit kiinnostavat nyt tekniikan ja kaupallisten alojen osaajia. Kyselyyn vastasi tekniikan ja kaupallisten alojen korkeakouluopiskelijoita sekä työelämässä olevia korkeasti koulutettuja. 59 prosenttia vastaajista on kiinnostunut työskentelemään start-up-yrityksissä. Uutta johtamistyyliä edustavat ohjelmisto- ja peliyhtiöt kiinnostavatkin nyt eniten. Työnantajakuva 2017 -tutkimuksessa ykkössijan otti ohjelmistoyhtiö Vincit. Heikoin työnantajamaine oli Terrafamella, Postilla ja Tiedolla.

Vincitin johtamistyyli onkin täysin uudenlainen. Yrityksessä on otettu käyttöön leadership as a service eli Vincit LaaS -ohjelma, jossa työntekijä voi itse valita, mitä johtamispalveluja hän tarvitsee. Esimerkiksi vastavalmistuneella ja keski-ikäisellä työntekijällä saattaa olla täysin erilaiset tarpeet. Toinen tarvitsee työhön ohjausta ja toinen enemmän vapaa-aikaa.

Käytännössä työntekijä siis valitsee verkkopalvelusta itselleen johtamispalveluita ja voi myös ehdottaa jotakin uutta. 

Vincitin perustaja Mikko Kuitunen kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa, että hänen kolmevuotias tyttärensä nukkuu huonosti ja hän sai yrityksen kautta tähän apua. 

‒ Tällaisiin ongelmien ratkaisemisiin kannattaa panostaa paljon, koska niiden merkitys on niin suuri. Jos olet töissä väsyneenä, on ihan sama, millaisia esimiespalveluja sinulle tarjotaan, Kuitunen sanoo haastattelussa.

Vincit on myös tarttunut niin sanottujen virherekrytointien välttämiseen. Yrityksessä tarjotaan 5 000 euron korvaus ihmisille, jotka päättävät lähteä kesken koeajan. Virherekrytoinnit käyvät yritykselle usein kalliiksi.

 

Bisnes
scandic

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva