Luonto herättää luovuuden

Luonto herättää
luovuuden

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuva Tiina Haring
Kun toimiston seinät alkavat näyttää liian tutuilta, kannattaa kehityspäivä siirtää suosiolla muihin maisemiin.

Savon kaunein kartanomiljöö löytyy vartin päässä Kuopion keskustasta. Koivumäen kartanolla nautitaan puhtaista kotimaisista luonnon antimista, maaseutumaisemasta sekä menneen ajan tunnelmasta. Kartano sijaitsee järven rannalla, jossa on tilaa ajatuksille.

– Kartano on ollut kuopiolaisen arjen, juhlan ja liike-elämän kohtaamispaikka jo kauppaneuvos Gustav Raninin ajoista lähtien, kuvailee yrittäjä Sari Mielonen. Kauppaneuvos osti tilan itselleen 150 vuotta sitten, ja se on siitä lähtien kuulunut samalle suvulle.

KARTANOLLA ON useita erikokoisia kokoustiloja, joissa järjestyvät kokoukset 5–40 henkilölle. Täysin oma rauha varmistuu Kellarisaunalla, jonka kabinetissa mahtuu kokoustamaan tai aivoriiheilemään parikymmentä henkilöä. Tauolla voi piipahtaa pihalla samoilemassa tai järven rannassa, minkä jälkeen tapaaminen jatkuu entistä tehokkaammin. Onnistuneen kokouspäivän voi viimeistellä Kartanon saunan löylyissä. 

– Kokouskahvit voidaan tarjoilla Kellarisaunalla tai yläkerran ravintolassa. Vahvasti perinteisiin nojaava ruokalista vaihtuu sesonkien mukaan. Listalla uskotaan kalaan, lihaan ja perunaan, mutta modernia makumaailmaa mukaillen, kuvailee Mielonen.

Tilan lisäksi myös ravintola täyttää tänä vuonna pyöreitä vuosia, sillä sen antimet ovat hurmanneet kuopiolaisia jo 20 vuoden ajan. 

– Marraskuun 1. päivä järjestämme juhlavuosien kunniaksi tanssiaiset, visioi Mielonen. Iltaan kuuluu musiikkia, tanssia ja hyvää ruokaa. 

Koivumäen Kartano
Koivumäenkuja 18, Kuopio
Puh.  017 3614 291
kartano@koivumaenkartano.com
www.koivumaenkartano.com

Koivumäen Kartano
Gustav Ranin
kokous
sauna

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva