Kuopiossa on hyvä

kokoustaa

Teksti: Noora Hyvönen Kuvat: Noora Hyvönen, Technopolis, Scandic, Isovalkeinen
Yritys- ja yhdistystoiminta on Kuopiossa vilkasta, ja lisäksi kaupunkimme toimii monien eri tapahtumien ja tilaisuuksien päänäyttämönä. Selvitimme, millainen Kuopio on kokouskaupunkina.

Sekä valtakunnalliset että paikalliset yritykset pitävät koulutuspäiviään ja kokouksiaan Kuopiossa. Myös taloyhtiöiden, eri yhdistysten ja urheiluseurojen kokoontumistarpeet ja illanvietot vaativat tiloja. Onneksi Kuopiossa on mistä valita!

Poimimme tarjonnasta kahdeksan erityyppistä tilaa ja tutustuimme niihin. Huomasimme, että niin isoille, yli 100 hengen, kuin pienemmille, alle 30 hengen, paikoille riittää kysyntää. Usein suosituimpia ovat kuitenkin 40 –60 henkilön kokoustilat.

Tyypillinen kokouspäivä vie aikaa työpäivän verran. Toisinaan kyseessä voi olla myös useamman päivän tilaisuus. Osa kokoustajista jatkaa kokoustamisen jälkeen iltaa vapaamuotoisemmissa merkeissä – tällöin valitaan mielellään paikka, jossa saunominen ja virkistäytyminen on mahdollista. Suurin osa vierailemistamme paikoista olikin niin sanottuja monitoimitiloja, jotka taipuivat perinteisen kokoustamisen lisäksi juhla- ja illanviettokäyttöön.

KUOPIOLAISET KOKOUSTILAT  ovat pääosin hyvin varusteltuja, ja nykyaikaiseen kokoustamiseen tarvittavat apuvälineet löytyvät. Videoneuvottelutilat eivät ole yleistyneet kuitenkaan joka paikkaan, vaan niitä sai hieman etsiä. Kaikissa pienemmistä tiloista ei löytynyt myöskään videotykkejä ja dokumenttikameroita, joten kokoustilaa varatessa on syytä tarkistaa, että mukana tulee kaikki tarvittava.

Kokoustarjoiluihin kuuluu perinteisesti aamu- ja päiväkahvit suolaisine ja makeine tarjoiltavineen sekä kokouslounas. Isompien kokouspaikkojen yhteydessä myös päivällinen järjestyy, vaikka yleensä kokoukset loppuvat ennen sitä. Tiloja vuokraavista paikoista kerrotaan, että tarjoilut ovat räätälöitävissä. Nykypäivänä esimerkiksi hedelmiä, smoothieita ja muita terveellisiä eväitä pyydetään aiempaa enemmän.

SCANDIC KUOPIO - vesistön ääressä

Scandic Kuopio – hotellissa voi kokoustaa Kallavedelle avautuvan, hulppean järvinäkymän äärellä. Hotellissa on yhteensä 12 kokoustilaa, joita voidaan yhdistellä isommillekin kokousryhmille. Luokkamuodossa kokoustamaan mahtuu yhteensä 300 henkilöä, mutta jos pulpetit poistetaan, tilaa riittää 400 henkilölle. Juhlatilassa voidaan järjestää jopa 700 hengen cocktailtilaisuus. Pienimmillään kokoustiloja on käytetty kahden henkilön välisiin neuvotteluihin, esimerkiksi työhaastattelutilaisuuksiin.

Tarjoilujen osalta kokouspakettiin kuuluvat aamupala ja lounas kahveineen sekä taste break – iltapäivän noutopöytä, joka sisältää monipuolisia suolaisia ja makeita herkkuja, hedelmiä ja smoothieshotteja. Koko hotellin kattaa langaton verkko. Kokoustiloissa on äänentoisto, videotykit tai mahdollisuus sellaisen järjestämiseen ja piirtoheittimet niitä tarvitseville. Tarjolla on myös pienryhmätiloja sekä saunatilat rennompien palavereiden pitoon. Kilometrin päässä keskustasta sijaitseva hotelli tarjoaa myös ilmaisen pysäköinnin.

KAUPUNGIN TALO - vanhan ajan tyylikkyyttä

Kaupunginta lon neljä kokoushuonetta edustavat kaikki tyyliltään uusrenessanssia. Kokouspaikkana kaupungintalon suurin vahvuus on rakennuksen tyylikkyyden ja vanhanaikaisen glamourin lisäksi kaupungin keskeisin sijainti: kaikki tarvittavat palvelut löytyvät lyhyen kävelymatkan sisältä. Isoimmasta tilasta aukeaa näkymä torille. Kaupungintalolla kokoustavat eniten poliitikot ja kaupungin eri instanssit – ulkopaikkakuntalaiset eivät tästä kartanosta ole juuri innostuneet.

Kaupungintalon kokoushuoneisiin mahtuu noin kahdestatoista kahteenkymmeneen henkeä. Myös pienryhmätilat löytyvät. Huoneista isoin on parhaiten varusteltu: siellä on iso tv –näyttö, dokumenttikamera sekä videotykki. Viimeksi mainittu löytyy myös osasta muista huoneista. Langaton nettiyhteys toimii. Kokouksiin saadaan järjestettyä tarjoilut Servican kautta.

ATLAS - sujuvaa keskusta-kokoustamista

Videotykit huoneen katossa ovat kuin tähtiä taivaalla. Tarkoituksena on, että seinälle voidaan heijastaa kuvaa samaan aikaan, kun valkokankaalla esitetään jotain muuta. Äänentoisto tiloissa toimii: käytettävissä on sekä langattomia että kapulamikkejä. Tiloissa on langaton nettiyhteys.

Hotellissa on neljä eri kokoustilaa ja Atlassali, jota on myös mahdollista käyttää. Pienin tila sopii kymmenelle hengelle, suurimpaan mahtuu 80 kokoustajaa. Pääasiassa käyttäjät ovat kuopiolaisia yrityksiä, mutta myös majoittuvia kokousporukoita käy silloin tällöin. Tarjoilut tulevat hotellin ravintolasta, ja pääsääntöisesti niihin kuuluvat aamukahvit, kokouslounas sekä iltapäiväkahvit. Kokoustilasta löytyy lisäksi kylmäkaappi juomille. Hotellin kokousvarustelusta ja tiloista jäi moderni, tasokas kuva!

KÄSKYNKKÄ - rentohenkinen kabinetti

Jynkässä sijaitsevan Käskynkän kabinettimainen kokoustila soveltuu pienemmälle kokousporukalle. Tilaan mahtuu enimmillään 30 henkeä. Tila on kompaktisti lähellä ravintolaa, ja itse kabinettiin kuuluu myös saunapuoli. Paikka on keskustanäkökulmasta ajateltuna kauempana, mutta varsinkin alueen lähellä toimivat yritykset ja taloyhtiöt pitävät kokouksiaan siellä. Monitoimitila muuntuu moneksi liinojen ja koristeiden avulla: siellä on pidetty niin häitä, hautajaisia, rippijuhlia kuin lakkiaisiakin. Tilaan kuuluu 16 paikkainen terassi.

Paikalta löytyy videotykki, äänentoisto mikkeineen sekä kannettava tietokone. Salin puolelta saa varattua pöytiä, mutta muita pienryhmätiloja ei ole. Kiinteä nettiyhteys toimii. Ravintolan puolelta saa sekä aamu- että iltapäiväkahvit pikku purtavineen ja myös kokouslounastarjoilun.

HOTELLI ISO VALKEINEN - jokaiselle jotakin

Hotelli IsoValkeiselta löytyy kahdeksan kokoustilaa, kolme pienryhmätilaa ja rantasaunan takkakabinetti, joka toimii myös kokoustilana. Varsinkin isommat tilat tuntuvat ylellisiltä. 420 paikkaisen Auditorion lattian saa joko porrastettua tai asetettua tasaiseksi. Kaikissa kokoustiloissa on valkokangas sekä pc ja videotykki joko kiinteänä tai kannettavana. Lisäksi Auditoriosta ja IsoValkeinen Salista löytyy äänentoisto, cd- ja dvd-soittimet. Auditoriossa ja IsoValkeinen Salissa on myös esiintymislavat ja pianot.

Hotelli sijaitsee valtatie 5:n varrella viiden kilometrin päässä Kuopion keskustasta. Kokoustajia saapuu sekä kotimaasta että ulkomailta, eniten kuitenkin maakunnan alueelta ja Kuopiosta. Parkkipaikka-alue on laaja. Kokoustarjoilut järjestyvät suoraan hotellin ravintolasta, ja saunatilat mahdollistavat myös rentoutumisen kokouspäivän jälkeen.

Kokoustilat ovat muunneltavissa ja ne soveltuvat myös monenlaisiin juhliin. Tiloista 160 paikkainen IsoValkeinen Sali on suosituin sekä kokous- että juhlakäytössä. IsoValkeinen Salista ja Auditoriosta aukeaa upea maisema lammelle päin.

SOKOS HOTEL PUIJONSARVI - valoa ja mukavuutta

Sokos Hotel Puijonsarven kokouspaikat kattavat neliöitä aina kahdeksan hengen minihuoneista 170 hengen massatiloihin. Hotellista kerrotaan, että väliseiniä kaatamalla ja pöytäjärjestelyjä muuttamalla tiloista saadaan räätälöityä melkein mitä vain – varauksia tehdään niin juhliin kuin kokouksiinkin. Myös ulkopaikkakuntalaiset kokoustavat täällä. Tyypillisin kokousvaraus on 20-40 henkilölle päivän ajaksi.

Toimitus ihastui näkemiensä kokoushuoneiden valoisuuteen. Tiloista löytyvät videotykit ja kannettava tietokone sekä langaton nettiyhteys. Myös videoneuvottelulle on mahdollisuus. Pienemmät, 8-15 hengen tilat soveltuvat pienryhmätyöskentelyyn. Kaiken kaikkiaan tiloja on 11. Epämuodollisempi paikka löytyy päivisin yökerhon puolelta.

Kokouseväät järjestyvät tässä paikassa helposti oman ravintolan löytyessä hotellin yhteydestä.

JAHTIHOVI - kotoista merihenkisyyttä

Peilin pintaan on piirtynyt laiva ja seiniä koristavat köydet. Tästä paikasta huokuu merihenkisyys – paikka on mukavan kotoisa ja tunnelmallinen. Kokoustiloja hotellissa on vain yksi, ja siihen mahtuu suurimmillaan kolmenkymmenen hengen seurue. Tilassa järjestetään enimmäkseen koulutuksia ja yritysten sekä yhdistysten kokouksia, mutta se toimii myös juhlapaikkana.

Hotellista kerrotaan, että kokouskahvit onnistuvat aina, mutta kokousruokailun saamiseen seurueen koko on oltava vähintään 15 henkeä. Paikkaa käyttävät enimmäkseen kuopiolaiset. Tilasta löytyy videotykki, fläppitaulu ja dokumenttikamera, ja tilassa toimii langaton nettiyhteys. Pienryhmätiloja ei erikseen ole, mutta tarvittaessa salin puolta voi käyttää.

kokoustila
kokous

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva