Kuopio
kasvaa

yritysten mukana

TEKSTI nmt/sirpa korhonen KUVA Kuopion kaupunki/vicente serra
Kuopiossa elinkeinorakenne on monipuolinen ja oppilaitokset takaavat suhteellisen helpon työvoiman rekrytoinnin. Kaupungin aktiivinen toiminta yrityskenttään päin takaa myös kaupungin kasvun.

Keskeisenä menestystekijänä Kuopion kaupungin vt. elinkeinojohtaja Unto Juutinen pitää sitä, että kaupunki tiedostaa yritysten arvon ja huolehtii yritysten toimintaedellytyksistä. Uuden toimijan on helppo päästä joukkoon mukaan, kun verkostot ovat kohdillaan. Juutisen mukaan liike-elämän tulevaisuus näyttää valoisalle. 

- Tämä vuosi on alkanut todella vilkkaasti. Pienessä Neulamäessä on mielenkiintoisia yritysinvestointeja ja useilla tonteilla kuokka lyödään maahan. Mikä mielenkiintoisinta, niin parissa niissä tuotteet menee kansainvälisille markkinoille, Juutinen kertoo. 
Kaupunki kuuluu Team Finland -verkostoon, joka auttaa yrityksiä kansainvälisille markkinoille.   

- Panostamme itse Startup-palveluihin. Minulla on sellainen tunne, että nyt on syntymässä uusi sukupolvi, joka menee suoraan maailmalle. On olemassa yllättävän iso joukko, joka on kuin kala vedessä maailman markkinoilla. He ovat kumppaneita keskenään ja yhteen hiileen puhaltamisella on iso merkitys. Kansainvälisyys on itsestäänselvyys heille.

TYÖN ALLA on monia hankkeita, kuten Puijo Areena, joiden myötä 
Kuopioon saadaan liikuntaan liittyviä kansallisia ja kansainvälisiäkin tapahtumia. Vuoden vaihteessa käynnistettiin Kuopio Convention Bureau Oy, jonka tehtävä on tukea ja mahdollistaa alueen kokous- ja kongressimäärien kasvu.
 Samaan aikaan Kuopio Innovation yhdistettiin yrityspalveluihin, ja nyt kaupungilla on entistä parempi kokonaisuus palvelemaan yrityksiä muun muassa rahoitusneuvonnassa ja kontaktien etsimisessä. 

- Nyt on vasta muutamat kuukaudet uudella kokoonpanolla takana. Fuusio näyttää onnistuneelta.
Kuopion Savilahti on ja tulee olemaan vieläkin isompi työpaikkakeskittymä, jossa myös kaikki oppilaitokset ovat lähellä. Tästä syntyy synergia, jolla on positiivisia vaikutuksia. Juutisen mukaan Savilahti on viimeisen päälle hyvä ja nykyaikainen alusta yritystoiminnalle ja tulee olemaan yksi keskeinen kaupungin kehityksen kasvun moottori.

-Savilahti houkuttelee älykkäillä ratkaisuillaan ja vetää yrityksiä puoleensa. Se on keskustan kyljessä ja edesauttaa myös ydinkeskustan kehittymistä, minkä eteen kaupunki tekee 
muutoinkin paljon työtä. 
Ajankohtainen aihe on nyt Finnpulp. Jos ja kun tämä jättihanke toteutuu, alue nousee aivan eri tasolle viennin suhteen ja heijastuu näin ollen positiivisesti muihin asioihin. Parin vuoden päästä maakunta- ja sote-uudistus tuo mukanaan haasteita, mutta myös suuria mahdollisuuksia. 

- Silloin tulee 400 miljoonan markkinat, joita maakunta järjestää, mutta yritykset tuottavat.  Se on iso haaste, mutta mahdollisuus vallata markkinoita. Mukana tulee olemaan paljon yksityisyrityksiä, jotka ovat kilpailutusten kautta saaneet palveluita tuottaakseen. Se on mahdollisuus meidän alueen yritykselle tarttua avautuvaan ikkunaan mahdollisimman pian. Parhaimmassa tapauksessa oman alueen yritykset tuottavat palveluita oman alueen ulkopuolelle.  

 

yrittäjä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva