Kuopio koukuttaa konferenssivieraat

Kuopio koukuttaa

konferenssi-

vieraat

Teksti: Rieti Jauhiainen Kuva: Kuopion kaupunki
Kansainväliset kokoustajat arvostavat Kuopion kompaktia kokoa ja lähellä olevaa luontoa. Kotimaisiakin seminaarivieraita houkuttelevat korkeatasoinen terveys-, hyvinvointi- ja kulttuuriosaaminen. Kaupungin intresseissä on alueen kokonaisvaltainen hyöty.

Kuopio haluaa alueensa toimijoille lisää kokouksia ja konferensseja ja tähän on panostettu myös kaupungin puolelta. Tieteen ja taiteen edistämisen lisäksi erilaisilla seminaareilla on aluetaloudellista vaikutusta palveluiden kysynnässä välittömästi ja esimerkiksi terveysalan yritysten kannalta pitkällä aikajänteellä.

- Kuluvana vuonna Kuopiossa järjestetään jopa 15 kansainvälistä konferenssia ja seminaaria, joissa huippuosaajamme saavat näkyvyyttä ja arvokkaita kontakteja, kertoo Kuopion kaupungin markkinointijohtaja Kirsi Soininen.
- Pelkästään touko-elokuussa isoja kokoustiloja tarvitaan satoja kertoja. Kiinnostavaa tässä on myös se, että kongressivieras viipyy päiväturistiin verrattuna kaupungissa keskimäärin neljä päivää ja käyttää eurojakin päivässä yli kaksinkertaisen määrän. Ehdottomasti kaupungin kannattaa näihin tilaisuuksiin panostaa.

Merkittävä esimerkki uudesta ajattelusta oli viime vuonna järjestetty Who Healthy Cities -konferenssi, joka kokosi 300 vierasta 34 eri maasta. Vieraat olivat lisäksi erittäin vaikuttuneita Kuopion selkeästä infrastruktuurista ja puhtaasta luonnosta sekä ystävällisestä palvelusta. Ainoastaan muutamat hyttyset ja nukkumista haitanneet valoisat yöt luettiin nimellisiin miinuspuoliin.

Ainoana kaupunkina Suomessa voimme tarjota huipputason tiedeosaamisen yhdistettynä Tahkon matkailukeskuksen monipuoliseen ja tasokkaaseen oheisohjelmatarjontaan, joka sopii vaativaankin makuun.

- Kehittelimme tieteen ja liiketoiminnan yhdistelmän ja kutsuimme seminaarin vierailukohteisiin mukaan kuopiolaisia alan yrityksiä tarkoituksena saada niille kansainvälisiä kontakteja ja asiakkaita. Tämä malli kiinnostaa jatkossakin, Soininen toteaa.

- Luontoelementin lisäksi voimme yhdistellä muun muassa lähiruokaa ja kaupunkimme kulttuuriosaamista. Näistä syntyy hyvin mielekäs kokonaiselämys ja tulevaisuudessa laatukokemusta lisää turvallisuus, jota kannattaa tuoda esille paljon nykyistä enemmän.

Suurena vahvuutena Kuopiolle on lisäksi Tahko, koska siellä voidaan järjestää kokousten lisäksi ennakko- tai jälkitapahtumia. Keskustaan nouseva konferenssihotelli helpottaa aikanaan monipuolisen ja muuntautumiskykyisen tilan puutetta. Konferenssien järjestämisen tulevaisuus liittyy Soinisen mukaan osaltaan myös tapahtumiin.

- Olemassa olevia kulttuuri- ja urheilutapahtumiakin pitäisi mielestäni entisestää rikastuttaa niiden aihealueisiin liittyvillä konferensseilla. Tälläkin hetkellä esimerkiksi Viinijuhlien aikaan hotellit täyttyvät kokousvarauksista.

 

Kuopion kaupunki
Konferenssit
Kokoukset
Seminaarit

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva