Suomalaiset       uskovat:
Koulutus takaa 
menestyksen

Teksti: Digimag/Emma Heinonen Kuva: Pixabay, Janne Korpela
Suomalaisen Työn Liiton teettämän Made by Finland -kampanjatutkimuksen mukaan suomalaiset uskovat, että Suomi tulee menestymään koulutuksella.

Kampanjatutkimuksen mukaan useampi kuin joka kolmas suomalainen uskoo tasa-arvoisen ja laadukkaan koulutuksen olevan Suomen tärkein menestystekijä tulevaisuudessa. Seuraavaksi tärkeimpiä menestystekijöitä suomalaisten mielestä ovat puhdas luonto, ilma ja vesi sekä innovatiivisuus, luovuus ja tuotekehitys.

‒ Korkeatasoinen koulutus ja teknologian laaja omaksuminen ja hyödyntäminen on pohjana osaamisellemme, innovaatioillemme ja työelämämme kehitykselle, niihin pitää panostaa sekä yhteiskunnallisellatasolla että yksilötasolla. On myös ilahduttavaa nähdä, miten suomalaiset arvostavat puhdasta luontoamme yhtenä menestystekijänä. Esimerkiksi matkailualalla ja biotaloudessa on valtavasti potentiaalia, sanoo Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Tero Lausala.

PNAS-LEHDESSÄ JULKAISTUN brittitutkimuksen tulosten mukaan menestykseen tarvitaan myös tunnollisuutta, sinnikkyyttä, hallinnan tunnetta, optimismia ja tunne-elämän tasapainoisuutta. Tutkimuksessa on mukana 8 000 britannialaista naista ja miestä. Heidän elämäntaitojaan kartoitettiin, kun he olivat 52-vuotiaita tai vanhempia. Noin seitsemällä prosentilla tutkituista oli neljä tai viisi ominaisuutta mainituista.

Yksi Wave Ventures -rahaston perustajista sekä muun muassa Slush startup-tapahtuman ohjelmaa rakentavan Andreas Saaren mukaan taas kuka tahansa voi menestyä. Wave Ventures on Pohjoismaiden ensimmäinen ja Euroopan suurin opiskelijavetoinen alkuvaiheen pääomasijoitusrahasto. Se on kooltaan 1,2 miljoonaa euroa. Rahaa kerättiin rahastoon vuonna 2016 perustajien täyspäivätöiden ohella, ja sitä saatiin kokeneilta yrittäjiltä ja sijoittajilta sekä muutamilta yrityksiltä.

‒ Halusimme tiimillemme parhaat mahdolliset neuvonantajat ja onnistuimme vakuuttamaan muutamat maan menestyneimmistä yrittäjistä ja riskisijoittajista ryhtymään tähän rooliin. Rahastosta tuli Euroopan suurin puolivahingossa, Saari naurahtaa.

 

Menestyksen teesit:

• Hyvä tiimi
• Inspiroivat esimerkit
• Sopiva hulluus ja visio siitä, 
mitä haluaa toteuttaa. 
• Ongelmat kannattaa kääntää 
heti mahdollisuuksiksi
• Growth mindset -ajattelu 
• Minkä taidon oppiminen on mahdollista kenelle tahansa.

SAARELLE MENESTYMINEN merkitsee sitä, että saavuttaa ja ylittää omat tavoitteensa. Hänen mukaansa menestyminen vaatii hyvän tiimin, inspiroivia esimerkkejä, sopivaa hulluutta ja visiota siitä, mitä haluaa toteuttaa. Ongelmat kannattaa hänen mielestään kääntää omassa mielessä heti mahdollisuuksiksi, jotta niiden ratkaiseminen on helpompaa. Growth mindset -ajattelu on ollut Saarelle tärkeä löytö. Sen mukaan minkä tahansa taidon oppiminen on mahdollista kenelle tahansa, kunhan on valmis tekemään töitä asian eteen. Lahjakkuudelle ei anneta ajattelutavassa niin paljon painoarvoa.

‒ Kannattaa uskaltaa tulla autetuksi ja auttaa muita matkalla. Se on yksi varmimmista teistä menestykseen millä tahansa alalla, Saari pohtii.

Bisnes

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva