Kokousta aurinkovoimalla

Kokousta

aurinkovoimalla

Teksti ja Kuva digimag/Ilpo Lommi
Aktiviteettikeskus Bellanranta alkaa hankkia osan sähköstään auringosta, kun tuhat neliömetriä aurinkopaneeleja kerää energiaa ympärivuotisesti.

Kuopion Siikalahden Bellanrannan niemeke on muuttumassa teollisuusalueesta hyvinvoinnin ja vapaa-ajanvieton moderniksi keskukseksi. Siellä on jo monenlaisia liikunta- ja kuntoilukeitaita sekä lasten ja aikuisten vauhdikkaita vapaa-ajan vieton tyyssijoja. Ensi keväänä avautuu Kallaveden rantaan uudenlaisia ravintola-, sauna- ja kokouspalveluja tarjoava Saana-kokonaisuus.

Alueen arvomaailmaa sekä brändiä leimaa keskeisesti ympäristövastuullisuus ja -ystävällisyys eli kestävän kehityksen vihreät arvot. Tämän konkreettisena ilmentymänä SuomiSolar Oy asentaa elo–syyskuussa kahteen suureen hallirakennukseen yhteensä noin tuhannen neliön laajuisen aurinkopaneelikokonaisuuden tuottamaan sähköä alueelle.

PANEELIEN LASKENNALLINEN sähköenergian keskimääräinen vuosituotto on 134 MWh. Kesäkuukausina aurinkoenergiaverkoston kiinteistöt ovat lähes omavaraisia sähköntarpeessaan.
SuomiSolarin toimitusjohtajan Jarmo Tiaisen mukaan aurinkopaneelit alkavat tuottaa merkittävästi sähköenergiaa jo kevättalven aurinkoisina päivinä.

– Kun paneelit on sijoitettu osittain myös kiinteistöjen ulkoseinille, ei lumipeite estä niiden auringonsäteilyenergian keruuta. 

Bellanrannan alueen paneelien tuottama tasasähkö muutetaan kahdella invertterillä vaihtosähköksi. Muuntamon keskuksen kautta tämä sähkö jakaantuu alueen rakennuksille.
Saana-kiinteistö hankkii merkittävän osan lämmitys- ja viilennysenergiastaan maalämpökaivoista kaukolämmön ohessa. Mahdollisesti aurinkoenergia kattaa tulevaisuudessa osan senkin sähköntarpeesta. Saunat lämpiävät puupelleteillä.

Bellanrannan alueen ja Saana-hankkeen keskeinen kehittäjä sekä monen uuden idean isä, Bella-Veneet Oy:n toimitusjohtaja Raimo Sonninen, pitää aurinkopaneeleja erittäin hyvänä ja tärkeänä ratkaisuna alueen imagolle ja myös energiakustannusten huojentajana sekä omavaraisuuden turvaajana. 

SuomiSolar
Käsityökatu 43, Kuopio, Puh. 044 722 4300,
myynti@suomisolar.fi
www.suomisolar.fi

SuomiSolar
Kuopion Saana Oy
Bisnes

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva