Kokouskaupunki vailla vertaa

Kokouskaupunki
vailla vertaa

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuvat Kuopio–Tahko markkinointi
Kuopiossa järjestetään vuosi vuodelta enemmän erilaisia kokouksia ja kongresseja.
Kuopion parhaat

1 Viihdekeskus Tahkon läheisyys.

Paras mahdollinen tapa yhdistää kokouksiin huvia, elämyksiä ja hyötyä.

2 Hyvä saavutettavuus.

Kaikista Suomen suurimmista kaupungeista on Kuopioon enintään neljän tunnin matka.

3 Loistava ravintolatarjonta.

Täällä viihdytään ja tutustutaan uusiin ihmisiin sekä ruokatrendeihin.

4 Savolainen palveluasenne.

Asiat tehdään tosissaan ja asiantuntevasti, muttei vakavasti.

5 Vartti luontoon.

Kaikilta keskeisiltä kokouspaikoilta on enintään vartin matka luontoon.

6 Kävellen haltuun otettava kaupunki.

Alue sopii kestävän kehityksen periaatteita noudattaville kongressijärjestäjille sekä pienemmän budjetin tilaisuuksiin.

Kuopio–Tahkon ainutlaatuinen yhdistelmä, loistavat puitteet sekä leppoisa savolaisuus houkuttelevat kokouksien järjestäjiä.

– Kuopio-Tahko-alue on ainutlaatuinen Suomessa. Missään muualla ei pystytä tarjoamaan kasvavan ja kehittyvän yliopistokaupungin ja Tahkon vapaa-ajan matkailukeskuksen yhdistelmää vain kolmen vartin matkan päässä toisistaan. Alueen yrittäjät ovat todenneet osuvasti, että meiltä saa hupia ja hyötyä helposti samassa paketissa, kertoo markkinointipäällikkö Kirsi Vartiainen Kuopio Convention Bureau Oy:lta.

KUOPIO–TAHKO-ALUEESEEN uskotaan myös yrityskentällä, sillä alueelle investoidaan suuria summia kokous- ja matkailupalveluihin. Seuraavien viiden vuoden aikana Kuopioon investoidaan 4,5 miljardia euroa matkailuun suoraan tai välillisesti liittyen. Tahkon aluetta kehitetään yli 250 miljoonalla eurolla. 

– Yrityksen investointihalukkuus on selkeä viesti siitä, että kokous- ja kongressimatkailun suosion kasvuun uskotaan, tiivistää Vartainen.

Esimerkiksi keväällä 2018 valmistuneen Original Sokos Hotel Puijonsarven kokoustilojen uudistuksen myötä Puikkari Conferenceen luotiin luova kokoustila Renkku sekä monenlaisiin tapahtumiin taipuva juhlatila. Tämän vuoden tammikuussa puolestaan valmistui Hotelli IsoValkeisen täysin remontoitu sekä huipputekniikalla varusteltu LampiSali.

– Nyt on ehdottomasti paras mahdollinen aika markkinoida Kuopiota ja toivottaa ihmiset tervetulleiksi meille. Kuopiolaisten tapa olla viehättää matkailijoita ja fasiliteetit ovat kunnossa, Vartiainen hehkuttaa.

Uutta hotellitarjontaa edustaa Lapland Hotels, jonka neljäs kaupunkihotelli aloittaa toimintansa Kuopiossa ensi kevään aikana. Toukokuussa matkailijoille avautuu täysin uusi saunamaailma Saana. Bellanrantaan tuleva keskus kestittää sisätiloissa jopa 300 hengen kokousporukoita. Kesäaikaan terassialueelle mahtuu jopa 2 500 ihmistä. Vieressä sijaitseva Bellanrannan aktiviteetti- ja elämyskeskus tarjoaa kokousvieraille useita erilaisia aktiivitteetteja aina panimokierroksesta kartingiin ja liikuntaan.

Poimintoja kongressikalenterista

2.–3.4. #eHealth International Conference & The 24th Finnish National Conference on Telemedicine and eHealth
Kuopion yliopistollinen sairaala
Uusi kansainvälinen konferenssi tarjoaa rinnakkaiset ohjelmakokonaisuudet suomeksi ja englanniksi. Tapahtumassa käsitellään teemoja ja tuodaan uusinta tietoa kansainvälisestä, pohjoismaisesta sekä kansallisesta digitaalisesta terveydenhuollon kehityksestä ja ratkaisuista.

5.–7.6. 8th Kuopio Stroke Symposium
Hotelli Scandic Kuopio
Itä-Suomen yliopiston, Kuopion yliopistollisen sairaalan ja VetreaNeuronin yhteistyössä järjestämä kansainvälinen konferenssi

25.–29.6. 23rd Puijo Symposium
Finnkino Scala Kuopio
2–3 vuoden välein järjestettävä tilaisuus on pitkäaikaisin Kuopiossa järjestetty kansainvälinen konferenssi

KOKOUSTILOJA ON uudistettu myös Kuopion Musiikkikeskuksella, Kylpylähotelli Kunnonpaikassa sekä sataman hotelli Scandicissa. Muita suuria hankkeita ovat Kuopion Portti -matkakeskuksen ensimmäisen vaiheen valmistuminen sekä Savilahden merkittävän asuin-, opiskelu- ja työssäkäyntialueen rakentumisen eteneminen. Lisäksi Rauhalahden alueelle suunnitellaan mittavia uudistuksia.

– Kuopion valtteja ovat kaupungin ja vapaa-ajan matkailukeskuksen yhteinen palvelutarjonta, keskeinen sijainti ja hyvät, kunnossa olevat tilat. Lisäksi täällä on Helsingin veroinen ravintolakulttuuri. Vaikka kokouksiin ja kongresseihin tullaan asiasisällön takia, tärkeää on myös päästä verkostoitumaan ja tutustumaan kollegoihin, Vartiainen korostaa.

Vartiaisen mukaan Kuopioon houkuttelee myös savolainen lupsakkuus ja rentous. Useissa kotimaisten ja kansainvälisten kongressivieraiden asiakaspalautteissa kiitellään sitä, että kaikki kuopiolaiset ”ovat ystävällisiä, hymyilevät ja osaavat englantia”. Kansainväliset kokousvieraat myös arvostavat suomalaista osaamista ja luotettavuutta tapahtumien järjestämisessä. Suurin kaupungissa järjestetty kansainvälinen konferenssi vuonna 2018 oli Kuopio Alzheimer Symposium, joka kokosi yli 300 osallistujaa ympäri maailman.

– Savolainen hygge-henki ei sulje pois sitä, että täällä tehdään asiat huippuosaavasti. Kuopiossa asiat hoituvat asiallisesti muttei tosissaan, Vartiainen summaa.

 

Kuopio Convention Bureau Oy
Kirsi Vartiainen
kirsi.vartiainen@kuopiotahko.fi
www.congresskuopio.fi
www.facebook.com/kuopiocb
www.instagram.com/kuopiocb
www.twitter.com/kuopiocb

juhlat
tapahtumat
kokous
Kuopio Convention Bureau
kongressi
kuopio
tahko

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva