Kevytyrittäjyyden suosio kasvaa

Kevytyrittäjyyden
suosio kasvaa

Teksti Digimag/Joona Paakkanen Kuva Shutterstock
Suosittu kevytyrittäjyys helpottaa myös työnantajien arkea.

Kevytyrittäjyys tarkoittaa työnteon muotoa, joka mahdollistaa yrittäjämäisen toiminnan ilman Y-tunnusta. Menettelyn hienous piilee sen vaivattomuudessa. Kun paperityöt on ulkoistettu laskutuspalvelulle, voivat sekä työntekijä että työnantaja keskittyä ydinosaamiseensa. 

− Työntekijän palkkaus laskutuspalvelun kautta on helppoa ja riskitöntä. Työn laskutus sisältää kaikki maksut sekä lakisääteiset ilmoitukset, joten työnantajan ei tarvitse edes pyytää verokorttia, kertoo Anneli Korpelainen Työt rahaksi -laskutuspalvelusta. 

Vuonna 2010 perustetun tamperelaisyrityksen palveluvastaavana työskentelevä Korpelainen mainitsee, että kaikki heidän kauttaan toimivat henkilöt on myös vakuutettu työaikana ja välittömillä työmatkoilla sattuvia tapaturmia varten. 

− Laskutuspalvelun käyttäminen on turvallista toimeksiantosopimuksen kummallekin osapuolelle, Korpelainen kertoo. 

KEVYTYRITTÄJYYS SOPII eri elämäntilanteisiin. Korpelaisen mukaan se on hyvä vaihtoehto esimerkiksi opiskelijalle, joka haluaa koulutuksensa ohessa tehdä alaansa liittyviä keikkatöitä. Lisäksi sitä suositaan muun muassa rakennusalalla sekä kausiluonteisissa töissä.

− Myös työttömän on mahdollista kokeilla työttömyysetuudella tuettua kevytyrittäjyyttä yhteensä neljän kuukauden ajan, Korpelainen neuvoo.

Lisää tietoa löytyy Tampereen Tohlopissa palvelevan laskutuspalvelun nettisivuilta.  

MV Factura /Työt Rahaksi 
Mediapolis, Tohlopinranta 31, Tampere
Puh. 045 3411545
factura@tyotrahaksi.fi 
www.tyotrahaksi.fi

MV Factura
työt rahaksi
Kevytyrittäjyys
laskutuspalvelu
Anneli Korpelainen

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva