Kerro se videoin

Kerro se videoin

Teksti ja kuva RTK-henkilöstöpalvelu/Hannu Juvonen
Työnantajamielikuva ja mielenkiintoiset tarinat siivittävät onnistuneisiin rekrytointeihin.
Kuvassa:

Samuli Hahl (BrainyDay), Jouni Räsänen (BrainyDay), Johannes Valkonen (BrainyDay), Hannu Juvonen (RTK-Henkilöstöpalvelu), Petri Lauronen (BrainyDay)

Poikkeuksellisen korkea työllisyys on vähentänyt aktiivisesti työtä etsivien henkilöiden määrää. Se vaikuttaa myös suoraan niiden silmäparien määrään, jotka etsivät aktiivisesti tietoa avoimista mahdollisuuksista työpaikkaportaaleissa. Positiivisesta työnantajamielikuvasta on tullut entistä tärkeämpää, ja perinteinen ilmoitusrekrytointi ei enää riitä.

Osaavan työvoiman saatavuuden ennakoidaan olevan tulevina vuosina merkittävä menestymiseen ja toimintaedellytyksiin vaikuttava tekijä. Väkeä eläköityy enemmän kuin uutta työvoimaa tulee markkinoille. Eri toimialojen yritykset kilpailevat samasta työvoimasta. Rekrytoivan yrityksen mielenkiintoiset tarinat korostuvat ja määräävät, kuinka houkutteleva yritys ja avoinna oleva rooli ovat. Hyvällä rekrymarkkinoinnilla saadaan parhaat hakijat ja turvataan onnistunut rekrytointi.

TARINAN KERTOMISESSA video on omaa luokkaansa. Tämä on huomattu myös yrityksissä, sillä videoiden käyttäminen rekrymarkkinoinnissa on selkeässä kasvussa. Itäsuomalaisella videotuotantoyhtiö BrainyDay:llä uskotaan, että videon korkea laatu on paras tapa erottua harmaasta massasta.

– Videon laatu syntyy käsikirjoituksesta, kuvauksesta, jälkituotannosta sekä kovasta ammattiosaamisesta. Siksi mekin olemme kehittäneet korkeasta laadusta tärkeimmän kilpailutekijämme, kertoo Jouni Räsänen BrainyDay Visualista.

Videotuotantoyhtiön ja RTK-Henkilöstöpalvelun kanssa omaa tarinaansa lähti kertomaan leppävirtalainen Gebwell Oy. Kasvava ja kehittyvä yritys valmistaa lämmitys- ja jäähdytysratkaisuja. Varsinkin yrityksen valmistamien kaukolämpöön liittymiseen sekä maalämmön hyödyntämiseen suunniteltujen laitteiden kysyntä on ympäristöystävällisyydessään vahvassa kasvussa. Tehokas tuotanto on mahdollista turvata löytämällä ammattitaitoisin alueellinen osaaminen. Rekrymarkkinoinnin tavoitteena on luoda alueellista kiinnostusta osaajahankinnassa.

– Olemme panostaneet paljon työntekijöidemme viihtyvyyteen ja ammattitaidon kehittämiseen. Tuotannon työmenetelmiä kehitimme kuunnellen työntekijöitä tarkalla korvalla. Koemmekin olevamme Leppävirran suurimman yksityisen työllistäjän lisäksi myös mieluisa työpaikka työntekijöillemme, Janne Rahunen Gebwell Oy:stä kertoo. 

– Halusimme tuoda tyytyväisyyttä tuovat seikat esiin laajalla maantieteellisellä kohdennuksella, ja lopputuloksiin olimme todella tyytyväisiä. Tehostimme hakijahankintaa ja samalla saimme mahdollisuuden markkinoida myös laajaa ja korkealaatuista tuotevalikoimaamme, Rahunen jatkaa.

POSITIIVINEN JA mielenkiintoinen tarina voi jäädä vaikutuksiltaan vaisuksi, jos tarinaa ei tuoda oikeissa kanavissa esiin. 

RTK-Henkilöstöpalvelun tuottaman rekrymarkkinoinnin palvelulla yritys tavoittaa potentiaaliset asiantuntijat digitaalisista kanavista sekä saa juuri oikeat osaajat kiinnostumaan yrityksestä. Tuloksena on rekrymarkkinoinnin kampanja, johon törmätään ja johon reagoidaan tavalla, joka kehittää houkuttelevaa työnantajamielikuvaa. Samalla avoimet tehtävät tuodaan niiden tietoisuuteen, jotka eivät itse hae aktiivisesti uutta työtä.

– Yhdessä BrainyDayn kanssa tarjoamme vaivattoman kokonaisuuden, jossa rekrytoiva yritys ei jää yksin kauniiden kuvien ja tarinan kanssa. Menestyksekkään rekrykampanjamme jälkeen markkinoiden nykyaikaisimmat henkilöstöpalvelumme, laajat verkostomme sekä asiantuntijoidemme osaaminen on käytössäsi jatkamaan rekrytointi maaliin saakka, summaa RTK-Henkilöstöpalvelun markkinointipäällikkö Hannu Juvonen.

Löydetäänkö osaajat yhdessä uudella tavalla? 

Tutustu tarkemmin: 
www.rtkhenkilostopalvelu.fi
www.brainyday.fi
www.gebwell.fi

RTK-henkilöstöpalvelu
BrainyDay
Gebvell
video
Rekrytointi
tarina
työvoima

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva