Käytännön-
läheiset
ammattiopistot

Teksti Digimag/Heta Jyrälä, Kuva Pixabay
Ammatillinen koulutus valmistaa erilaisiin ammatillisiin tehtäviin. Ammatillisen perustutkinnon voi suorittaa ammatillisena peruskoulutuksena, näyttötutkintona, oppisopimuskoulutuksena tai kaksoistutkintona. Pääsääntöisesti kolmevuotiset opinnot tarjoavat eväät ammattitaidon hankkimiseen sekä itsenäiseen ammatinharjoittamiseen.
Savon ammattiopisto

Lue Riina Larmila-Piipposen tarina työn ohessa opiskelusta ja tutustu Savon ammattiopistoon.

Katso lisää: http://www.nmt.fi/fi/artikkeli/tyo-ura/tutkinto-tyon-ohessa

AMMATTIOPISTO LUOVI

Ammattiopisto Luovi on valtakunnallisesti toimiva ammatillinen erityisoppilaitos, jonka koulutustarjontaan kuuluvat valmentava koulutus ja ammatillinen tutkintokoulutus. Kuopion toimipisteessä järjestetään ammatilliseen perustutkintoon johtavaa koulutusta sekä ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavaa koulutusta (VALMA).

www.luovi.fi

KULTTUURIALAN AMMATTIOPISTO INGMANEDU

Ingmanedulla voi suorittaa perustutkinnon media-alalta ja kuvallisesta ilmaisusta, puuteollisuudesta, taideteollisuusalalta tai tekstiili- ja muotialalta. Kaikissa tutkinnoissa on mahdollista suorittaa opintoja lukiosta, toisesta ammatillisesta tutkinnosta ja avoimen ammattikorkeakoulun tai yliopiston tarjonnasta tai valita yrittäjyyteen valmentavia opintoja.

www.ingmanedu.fi

KUOPION KONSERVATORIO

Kuopion konservatorio on Suomen suurin ja monipuolisin musiikki- ja tanssioppilaitos, joka antaa musiikin ja tanssin perusopetusta sekä musiikkialan ammatillista koulutusta. Toisen asteen musiikkialan perustutkinnon opinnot voivat painottua klassiseen tai rytmimusiikkiin tai musiikkiteknologiaan. Opinnot järjestetään osittain yhteistyössä Savonia-ammattikorkeakoulun kanssa.

www.kuopionkonservatorio.fi

PALVELUALAN OPISTO

Palvelualan opisto järjestää matkailu-, ravitsemis- ja talousalan toisen asteen ammatillista koulutusta eli opistosta valmistuu kokkeja, kodinhuoltajia ja toimitilahuoltajia. Opinnot voi suorittaa joustavasti lähi-, etä- ja monimuoto-opetuksena. Tutkinnon voi suorittaa myös käytännön töissä työpaikalla sekä oppisopimuskoulutuksena.

www.paok.fi

PELASTUSOPISTO

Pelastusopisto on Suomen ainoa valtakunnallinen pelastusalan ammatillinen oppilaitos ja koulutuskeskus. Opisto järjestää pelastustoimen ja hätäkeskustoiminnan ammatillista perus- ja täydennyskoulutusta sekä varautumiskoulutusta. Pelastusopiston yhteydessä toimiva Kriisinhallintakeskus on siviilikriisinhallinnan osaamiskeskus.

www.pelastusopisto.fi

POHJOIS-SAVON OPISTO

Pohjois-Savon opisto on sitoutumaton kansanopisto. Opisto toimii myös Humanistisen ammattikorkeakoulun Kuopion toimipisteenä. Tarjolla on yleissivistävää ja ammatillista koulutusta sekä täydentäviä viikonloppukursseja. Opistossa voi opiskella viittomakielen perustutkinnon lisäksi eläintenhoitaja-, digitaide- tai sisustussuunnittelijalinjoilla.

www.psko.fi

opiskelu
Koulutus
ammattiopisto
kuopio
Ammattiopisto Luovi
Ingmanedu
Kuopion Konservatorio
Palvelualan opisto
Pelastusopisto
Pohjois-Savon opisto

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva